Суспільство (відео)

У зв’язку з COVID-19 субсидії призначатимуть інакше (Відео)

Літо та карантин – не завада нарахуванню субсидій. Свого часу кількість домогосподарств в області, що користувалися субсидією, перетнула позначку в 250 тисяч. Але це було і взимку, і давно – на початку субсидійної реформи. Зараз же, влітку, цифри значно скромніші.

«На сьогодні в області субсидією користуються 62 734  домогосподарства»,- Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На період карантину виплачуватимуться всі соціальні допомоги та субсидії

Безумовно, до піку, що традиційно припадає на осінньо-зимовий період, ще далеко. Щодо відмінності в нарахуванні субсидій, то у зв’язку з карантином вона єдина. Це дистанційність.

«Перерахунок субсидій пройшов в автоматичному режимі, без необхідності звернення громадян. Навіть тим, хто, згідно з постановою, мав звертатися для перерахунку субсидії, їм також уже проведено перерахунок»,- Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Скоріш за все, як зазначають у департаменті соціального захисту, для більшості перерахунок і на «зимову» субсидію також буде автоматичним. Решта – без змін.

«У нас субсидія, як і раніше, відповідно до 848-ї постанови розраховується. Розраховується на опалювальний і неопалювальний період»,- Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Жодних обмежень щодо того, хто може отримати допомогу від держави на комунальні, більше не було і не передбачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минулого місяця пільги та житлові субсидії в готівковій формі жителі області отримали в повному обсязі

Причини втрати субсидії також ті самі – збільшення доходів чи видатків або ж заборгованості.

«Насамперед це наявність заборгованості, що перевищує 20 неоподаткованих мінімумів, а це 340 гривень. Термін – понад 2 місяці»,- Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Проте наразі через карантин навіть за наявної заборгованості субсидію не знімали. Але це поки що. Карантин минає.

Загалом, як зазначив Олег Русін, на сьогодні кошти на субсидії є в повній мірі, тому всі розрахунки проводяться вчасно та регулярно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button