Суспільство (відео)

Учнівські розбірки: ще одна банда дівчат у Чернігові (Відео)

Ще одна банда дівчат-підлітків відлупцювала свою ровесницю. В середмісті Чернігова четверо дівчат накинулися на неповнолітню Ярославу. Та з подружками саме прогулювалася неподалік 30-ї школи. Дівчину затягли сюди подалі від людських очей.

«Те, що побилися. Це не їхня проблема, а проблема Ютубу та Фейсбуку. Раніше були піонери і галстуки, а зараз кількість лайків, кількість переглядів».

Її побили між гаражами поблизу дитячого навчально-виховного центру в присутності понад двадцяти глядачів. Нині дівчинка із численними синцями та струсом мозку під наглядом лікарів. Мати Ярослави зустрічатися із журналістами не хоче. Телефоном розповіла, як усе сталося.

«Я була на роботі, коли мені зателефонувала дівчинка, яка там була. Ярослава не могла розмовляти, захлиналась словами. Узяла друга дівчинка і каже: «Вашу Ярославу побили». У мене Ярослава проходила з дівчатами, їх було п’ятеро, а там натовп», — зауважує мати потерпілої Лідія Бубенько.

Підозрювана Марина Куріка на рік старша за свою жертву. З Ярославою вони навчаються в одній школі. На з’ясування стосунків Марина покликала інших дівчат.

«Особиста неприязнь, хтось щось про когось сказав. Якісь чутки, якісь плітки», — розповідає речник ГУ НП у Чернігівській області Борис Коновченко.

У загальноосвітній школі № 27 розповідають, що дівчата між собою не спілкувалися. Принаймні в школі подружками їх не називали.

«По школі не маю претензій до жодної із сторін. Ярослава і Марина – адекватні дівчата. І характеристика обох дівчат про це свідчить. У школі в мене з ними проблем не було. Не знаю, може влітку щось сталося в головах дітей. Може, спека», — відмічає заступник директора з виховної роботи Денис Домоцький.

Обидві дівчини мають середній рівень в освіті. Нападниця ще й активна в позаурочний час.

«Жодних конфліктних ситуацій у нас із нею не було. Батьки беруть участь у житті дитини. У загальношкільних заходах вона доволі активна», — розповідає директор ЗОШ № 27 Олена Піун.

Нині нападницям загрожують чотири роки за ґратами, якщо їхню вину доведуть. Кримінальне провадження відкрили за групове хуліганство. Хоч спершу справу кваліфікували за статтею про нанесення легких тілесних ушкоджень.

«З урахуванням нових обставин після першочергових слідчих дій, встановлених на пошук і збір доказів, та за розпорядженням прокуратури кримінальне провадження було перекваліфіковане на частину 2 ст. 296 – це хуліганство, скоєне групою осіб», — зазначає речник ГУ НП у Чернігівській області Борис Коновченко.

Щоправда, психологи переконують: жорстокість породжує жорстокість, проте залишати без покарання такі вчинки не можна.

«Тут дуже важливо, щоб велася психолого-педагогічна робота як із батьками, так і з дитиною. Було б добре, якби громадські роботи стали системою покарання. Але жодним чином відповідне покарання не вирішить питання», — наголошує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

Психологи радять батькам приділяти більше уваги своїм дітям і налагоджувати довірливі стосунки із підлітками.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button