Суспільство (відео)

Стан укриттів області, укріплення прикордоння та дія програми «єВідновлення»: засідання в Чернігівській ОВА (Відео)

На території Чернігівської області продовжуються роботи з облаштування укриттів – станом на зараз фонд захисних споруд області збільшився, порівняно з показниками минулого року – про це під час наради в Чернігівській ОВА повідомив начальник департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергій Болдирєв.

«Фонд захисних споруд області становить 2418 об’єктів, 148 сховищ, 440 протирадіаційних укриттів, 11 споруд подвійного призначення, і левова частка – найпростіші укриття, тобто підвальні приміщення багатоповерхових житлових будинків.«,- Сергій Болдирєв – начальник департаменту з питань цивільного захисту й оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Разом із тим під час засідання в Чернігівській ОВА прозвітували про перебіг робіт з облаштування фортифікаційних споруд на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня дружина загиблого бійця закликає підписати петицію про присвоєння звання Героя України солдату Євгену Ошиєвському

«Роботи продовжуються на всіх ділянках, де це дозволяють погодні умови та місцевість. Чернігівська область – дуже заболочена місцевість. З урахуванням цього, високі води не дозволяють виконувати роботи важкою будівельною технікою, то ми десь вручну, десь доводиться вигадувати щось інноваційне.«,- Ярослав Слєсаренко – начальник управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Наразі роботи з облаштування оборонних споруд на території області ведуться у двох напрямах: невибухові загородження та взводні опорні пункти.

«Ми будуємо взводно-опорні пункти в межах області, а також безперервно будуємо лінію невибухових загороджень, що захищає як від техніки, так і від піхоти ворога.«,- Ярослав Слєсаренко – начальник управління капітального будівництва Чернігівської ОДА

Наразі роботи з облаштування оборонних споруд на території області ведуться у двох напрямах: невибухові загородження та взводні опорні пункти.

Нагадаємо, на укріплення Чернігівського прикордоння наразі з державного бюджету виділили 804 мільйони гривень. Загалом же на будівництво фортифікації, за розрахунками військових, необхідно понад 1,5 мільярда гривень.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button