Суспільство (відео)

Унікальна молодь: ліцеїстка з Чернігівщини перемогла в «енергетичному» конкурсі (Відео)

Чернігівщина – це місце, яке народжує справжніх геніїв. Серед них – і учениця 11 класу «Чернігівського обласного наукового ліцею» Софія Булденко, яка здобула перемогу в щорічному обласному екологічному конкурсі «Одна планета – одне майбутнє». У своїй конкурсній роботі випускниця природничо-математичного профілю охарактеризувала глобальні екологічні проблеми та їхній вплив на довкілля України.

«Мій проєкт на актуальну тему, оскільки зараз війна в Україні, багато чого пошкоджено, в сфері інфраструктури електроенергії, тому я вирішила взяти таку тему, щоб усім розказати, як заощаджувати електроенергію для країни, а навіть і світу.

Тому зараз треба економити електроенергію, щоб і нам було, й іншим закладам освіти, і всім жителям країни», — переможниця конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» Софія Булденко.

Завдяки своєму інтересу до природничих наук Софія швидко усвідомила актуальність теми глобальних екологічних проблем, особливо в умовах війни.

«Мені влітку зателефонувала Світлана Олександрівна та сказала: «Давай я тебе відправлю на цей конкурс, ти там представиш свій проєкт і далі побачимо, що буде». Я недовго думаючи погодилася: «Давайте»

Коли я починала виконувати цю наукову роботу, вимикали частенько світло в мене в селі, в Чернігові коли-як.

У цій темі є багато чого, що пов’язано з землею та країною, подумала, що багато чого треба розповісти», — переможниця конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» Софія Булденко.

Учениця визначила заходи проєктної діяльності учнівської молоді в освітньому середовищі під час воєнного стану щодо енергоефективності. А також проаналізувала стан споживання електричної енергії в приміщеннях навчального корпусу Чернігівського обласного наукового ліцею за період 2016-2022 років.

«Ми брали загалом наш ліцей, бо тут ми досліджували електроенергію та її використання. В будь-який час можна було визначити лампи, які в нас є в ліцеї», — переможниця конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» Софія Булденко.

Оскільки Софія навчається у випускному класі, вона розповіла про свої майбутні плани.

«Зараз мої плани – це гарно довчитися цей рік, думаю подати документи в різні заклади освіти, оскільки я природничо-математичного профілю, у нас профільні предмети – це біологія та хімія, думаю піти в медицину, в цьому напрямку, можливо, це буде фармацевт або медсестра, не знаю ще», — переможниця конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» Софія Булденко.

Софія продемонструвала яскравий приклад, як в умовах війни можна знаходити рішення для збереження нашої планети

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button