Суспільство (відео)

Унікальне реабілітаційне обладнання отримала одна з чернігівських лікарень (Відео)

Понад 30 одиниць новітньої медичної техніки для реабілітації пацієнтів після серйозних травм і захворювань, які обмежують дієздатність, уже кілька місяців успішно застосовують у лікуванні реабілітологи Чернігівської міської лікарні №4. Отримати техніку вдалося завдяки плідній кооперації з МОЗ і благодійниками.

«У нас дуже гарне обладнання. Мабуть, найкраще в Чернігівській області, думаю, що і в багатьох великих містах такого немає», — завідувачка неврологічного відділення Чернігівської міської лікарні №4 Лариса Кадіна.

«Це баланс тренер, який ми отримали від МОЗ, решта обладнання отримана від БФ «Пацієнти України», — завідувачка неврологічного відділення Чернігівської міської лікарні №4 Лариса Кадіна.

Під потреби реабілітації пацієнтів у лікарні обладнано два поверхи та понад десять кабінетів, у кожному з них з пацієнтами працюють спеціалісти. Таким чином вдається максимально продуктивно використовувати час і не призупиняти терапію в очікуванні необхідної процедури.

«Малорухомі, порушена координація, стабільність – такі пацієнти тренуються на цих апаратах. Із ними працюють фізичні терапевти. Далі ви бачите столи Бобата, на них теж працюють фізичні терапевти.

У нас є приліжковий мотомед. Такий мотопед є, певне, лише в двох закладах України. Це прилад, який пристосований для тяжких хворих, яких ми ще не вертикалізували, для відновлення руху верхніх і нижніх кінцівок», — завідувачка неврологічного відділення Чернігівської міської лікарні №4 Лариса Кадіна.

По дієву реабілітацію до цієї лікарні приїжджають пацієнти з усієї області. Лариса Жукова з чоловіком, який потребує відновлення, до 4-ї лікарні приїхала з Ніжина. Ця лікарня стала сьомою на їхньому шляху до одужання і єдиною, в якій терапія почала давати результати.

«Результати дуже гарні. Ми сюди приїхали, нас привезли на каталці, а зараз, як ви побачили, він уже пішов із палицею», — дружина пацієнта Лариса Жукова.

За словами асистента фізичного терапевта Максима Васяніна, робота з новим обладнанням значно полегшує та пришвидшує процес реабілітації пацієнтів, адже тепер на кожному з етапів відновлення терапія проводиться зі спеціалізованою технікою

«Є різні моменти, є різні етапи реабілітації. На різних етапах – технічні засоби реабілітації, те обладнання, яке було поставлено, допомагає на різних рівнях.

Спершу ми вчимо людину самостійно сідати з ліжка, переходити з положення лежачи в положення сидячи. Потім вчимо людину стояти, в цьому нам допомагає засіб «ТЕРРА».

Людина самостійно вчиться стояти. Коли вона навчилася стояти, вона вчиться ходити, це роботизовані засоби, роботизований комплекс, який у нас є», — асистент фізичного терапевта Максим Васянін

За понад рік активної діяльності відділення реабілітації та лікування хворих із неврологічними захворюваннями терапію тут пройшли понад 700 пацієнтів. Із початком повномасштабного вторгнення значно збільшилася кількість пацієнтів, які потребують відновлення після воєнних травм.

«В останній рік пріоритет – це травми війни як військових, так і цивільного населення.

Травми дуже різні: воєнні травми чи ДТП. У нас лікуються і лікувалися дуже тяжкі хворі», — завідувачка неврологічного відділення Чернігівської міської лікарні №4 Лариса Кадіна.

Як пояснює завідувачка відділення Лариса Кадіна, найважливіше в роботі лікарів і нової техніки – аби їхні пацієнти, які на лікування приїхали на інвалідних візках, додому поверталися власними ногами, і саме на це спрямовані всі сили в роботі цього відділення.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button