Суспільство (відео)

«Уночі були повністю холодні батареї»: чернігівці мерзнуть у власних домівках (Відео)

Чернігівці скаржаться на те, що в їхніх оселях стало холодніше. Люди нарікають, що вдома вимушені вдягатися тепліше та ховатися під ковдри, адже батареї не гріють.

«Температура впала градусів на 5 десь. Лічильник у нас стоїть на максимумі, швидше за все, що за вхідним у нас йде. – А давно? – Тижнів зо два. Є інформація, що в нас економить ТЕЦ. Спершу було дуже тепло, коли не треба, а тепер холодніше і вже відчутно».

«У нас не було майже тиждень, а сьогодні включили. Все нормально, але було прохолодно. Не так комфортно, однак можна потерпіти. Батареї сьогодні вночі взагалі були холодні. Але це тимчасово».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подачу гарячої води та опалення до будинків чернігівців відновлено

«На початку було добре, а зараз значно менше дають тепла. Вже напевно днів 4-5. У квартирі прохолодно».

«Це триває від початку опалювального сезону. От як увімкнули опалення, то недостатньо тепло вдома. На під’їзді у нас стоїть вентиль регуляції, могли додати, ось додаємо, а сама вода, що подається, не має потрібної температури, щоб прогрівати батареї».

«У мене приватний будинок і при цьому я опалюю дровами. Кам’яна доба настала. Від газу перейшли до дров. Трішки дешевше, але більше мороки, більше бруду і більше всього іншого. Дякую цьому уряду».

Однак температура батарей зменшилася не у всіх мешканців міста. Є ті, кому пощастило більше.

«Дуже тепло, комфортно. Цього року як ніколи комфортно і все вчасно».

«Нормально, навіть дуже добре. – А не було перепадів? – Ми не відчули».

Варто зазначити, що в Чернігові планували підвищити тарифи на тепло. Його вартість для абонентів «Облтеплокомуенерго» могла зрости на 37%, а для ТЕЦ – на 7%. Однак наразі це рішення відклали.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button