Суспільство (відео)

Уперше в історії: на Чернігівщині провели масові військові навчання (Відео)

— Чернігівщина підняла надто високу планку, показавши на навчаннях той рівень, на який ніхто не очікував.

Так керівництво області оцінило експериментально-тактичні навчання з територіальної оборони «Північна фортеця 2018», що протягом двох тижнів проходили під Гончарівським на базі 119-ї бригади територіальної оборони.

«Навчання такі треба проводити. Вони згуртовують колектив. Кожен знає своє місце у відділенні, у взводі, і в батальйоні», — Юрій Кузьменков, керівник батальйону.

«Злагодження дій району, дій військових, щоб ми могли свої охоронювані об’єкти  захистити. Щоб люди знали, що їм робити», — Василь Кучерина, голова Бобровицької РДА.

Такі навчання проводили в Україні вперше за всю її історію. І були таким собі пілотним проектом, який мають підхопити інші регіони. Головна мета навчань – підвищення обороноздатності нашої держави.

«Дізнатись щось нове для себе, для того, щоб застосовувати ці знання під час захисту своїх домівок, своїх сіл, своїх міст, своїх районів», — В’ячеслав Назаркін, перший заступник командувача Сухопутними військами ЗСУ.

«Стрільба, обкатка танками, заняття з тактичної медицини, інженерна підготовка, військова топографія, військовий зв’язок», — Олексій Висоцький, командир 119-ї бригади територіальної оборони.

— Вчилися стріляти. Рили бліндажі, окопи.

— Індивідуальна підготовка підтягнула кожного військовослужбовця.

У день закриття навчань учасникам роздавали медалі, грамоти, відзнаки, декому й подарунки. Традиційно слово взяли як військові, так і представники місцевої влади, які відзначили важливість таких заходів.

«Доброго дня, шановні земляки! Вітаю вас із закінченням навчань», — Сергій Сергієнко, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Як у вас тут лозунг «Захисти свій дім – захисти Україну». Звісно, хочу сказати, що захистити свій дім на Чернігівщині буде найважче, тому що ми на передньому краї, на самому кордоні», — Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Загалом захід приємно здивував своєю масовістю – участь узяли понад три тисячі резервістів з усіх районів області. Відбір учасників був ретельним, до складу потрапили лише резервісти, які не проходили військової служби та не знаходяться в першому резерві.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button