Суспільство (відео)

В Чернігові бум вакцинації не тільки серед людей: як і проти чого захищати домашніх улюбленців (Відео)

Не корона вірусом одним. Вакцинація захищає людей  від багатьох смертельно небезпечних захворювань. Але не тільки їх. Вже багато-багато  десятиліть привичка оберігає  і наших домашніх улюбленців.

«Прививаються вакциною комплексною. У нас моно вакцин немає. Якщо говоримо про собак. Це чума, гепатит, ентерит, аденовірусна, парвавірусна інфекція. Лептоспіроз і сказ», — Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через недбалість туристів у «Беремицькому» загинуло дитинча муфлона, за життя ще однієї тварини борються

Більшість хвороб для собак особливо небезпечні в юному, до року, віці. Проте ревакцинація по них бажана протягом всього життя.

В окрему графу  ветеринарні лікарі відводять сказ, що несе смертельну небезпеку і людині.

«Потрібно прививати тварин від сказу, не дивлячись ні на які обставини. Контакт із хворою твариною може відбутись досить несподівано», — Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

У котів, крім сказу, свій букет захворювань, що потребують вакцинації.

«Коти. У них свої вірусні захворювання. Панлейкопенія це чума котів, кальцівіроз, герпес вірусна інфекція і хламідіоз. Це захворювання які передаються контактним і повітряно-крапельним шляхом. Хворіють тварини в будь якому віці. Прививають їх з двохмісячного віку», — Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Тварини здебільшого прививаються з двох-трьох місячного віку. З подальшою щорічною ревакцинацією.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button