Суспільство (відео)

В громаді на Чернігівщині створили YouTube-канал для шанувальників культури (Відео)

Козелецький будинок культури створив не один потужний творчий колектив. Усі вони мають більше як 20-річну історію та відомі не тільки на теренах області, а й в Україні. Жоден захід у районі не обходиться без виступу колективів, їх люблять, поважають і чекають на кожному святі. 

«Працює народний хоровий колектив «Льоноцвіт», ансамбль народної пісні «Березневі роси», зразковий хореографічний колектив «Антошка», духовий оркестр, який найбільший в області серед будинків культури, ним керує заслужений працівник культури Григорій Хитун», — Ганна Проценко, директорка Козелецького будинку культури.

Із початком пандемії коронавірусу більшість концертів і заходів довелося скасувати. Тож керівники почали думати, яким чином порадувати людей. У цьому допомогли сучасні технології.

«У нас дуже було багато різних заходів, по 50, по 70, всі вони різнопланові. Але коли сталася пандемія ковіду, ми вже не могли збиратися так, як раніше. І ми вирішили відкрити YouTube-канал.  Новий прийшов режисер – Щербакова Оксана, і вона створила нам цей YouTube-канал. Їй допомагали Легкобит Іван і Легкобит Василь, ми почали працювати на цьому каналі», — Ганна Проценко, директорка Козелецького будинку культури.

Відтоді концертні програми взялися проводити на природі. Записували творчі кліпи вокалістів і танцюристів. Із придбанням необхідної апаратури для зйомок допомогли благодійники.

«У нас є народний депутат Приходько Борис Вікторович, ми до нього неодноразово зверталися з проханнями, аби він нам допоміг. То з ремонтом, то з придбанням апаратури. Він ніколи нам не відмовляв, ніколи, дякуємо йому, дай Бог йому здоров’я», — Ганна Проценко, директорка Козелецького будинку культури.

Зараз на YouTube-каналі Козелець РБК уже понад 57 тисяч переглядів. Творчі колективи і надалі працюють над створенням нового контенту, навіть попри воєнний час. І запрошують підписатися на їхній канал.

https://www.youtube.com/channel/UCzkwnG9AWxTsHKEQ7PXtekw/videos

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button