Суспільство (відео)

В ОДА розпочали створення громадської ради (Відео)

В обласній адміністрації збирають документи потенційних членів громадської ради.

До департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю зійшлися представники колишньої ради та нові претенденти. Усі вони створили ініціативну групу. Саме ця група й приймає документи від громадських організацій. Сьогодні вони зібралися вперше.

— Ми збираємо лише документи, а потім ми перевіряємо, чи весь пакет зібраний. І потім, якщо щось не так, не допускаємо, — Катерина Кривенко, юрисконсульт департаменту інформаційної діяльності.

Цього року Кабмін змінив умови створення громадських рад. Відтепер є чіткі терміни подачі документів і реєстрації.

— До 14, 15 ми повинні уже мати проект усіх учасників. 02:02 які будуть допущені до установчих зборів, — Наталія Проскуріна, член ініціативної групи.

Нагадаю, що минулоріч громадська рада мала аж 176 учасників. Щоправда, активних серед них – обмаль, та й результатами роботи не похизуєшся. Лякає учасників й минулорічна сварка серед учасників.

— Я, наприклад, провела збори – визначила, кого делегуємо. А потім ми беремо, і цю людину відкликаємо, — Світлана Жимолостнова, член ініціативної групи.

Так от, відкликати свого представника можна в будь-який період. А от замінити його вже не вдасться. Після завершення прийому документів заявки вже не зареєструють.

Ще статті по темі

Back to top button