Суспільство (відео)

Вбивство власної дитини: подробиці моторошної трагедії на Срібнянщині (Відео)

У селі Поділ Срібнянського району психічно хвора жінка під час чергового загострення хвороби задушила власну 4-річну дочку. Цій страшній трагедії передувала кривава сварка з чоловіком, який теж перебував на обліку в психіатра. Жінка порізала його ножем.

«Глибокі були рани, на руці з порушенням цілісності м’язів, артерії, на голові – аж до кістки», — лікар Михайло Фанта.

Утім, того дня поліція залишила жінку вдома з дитиною. Адже без участі медиків правоохоронці не могли її затримувати.

«Якби був присутній медичний працівник, ніхто її вдома не залишив би. Поліція повинна була її затримати і викликати працівників медицини, ту ж швидку допомогу , там знають, як реагувати на такі випадки, вони завжди телефонують мені або забирають мене», — лікар-психіатр Срібнянської ЦРЛ Василь Нагорний.

По хвору жінку приїхали тільки наступного дня. Її повезли до психлікарні, а от про дитину ніхто і не згадав. Дівчинку в хаті знайшов сусід.

«Приїхали її забирати, я пішов, питаю, де дитина, а вона вже… тепленька була, але не врятували…», — сусід Олексій Желіба.

Односельці зазначають: жінка часто проявляла до них агресію, палила сінокоси.

«Туди майже ніхто не ходив, я тільки інколи… туди боялися ходити, вона в 10-му класі захворіла на голову», — сусід Олексій Желіба.

«Як їм могли віддати дитину? Двом хворим батькам», — подільський сільський голова Віталій Желіба.

Про непросту сім’ю знали в усіх службах. Але хоч як би це дивно звучало, та на обліку в соцслужбі родина не значилась.

«Служба у справах дітей повинна була вилучити дитину в разі надходження повідомлення. На сьогодні повідомлення до служби не надходили, не залучалася служба під час виїзду поліції, коли сталася така ситуація», — начальник служби у справах дітей Срібнянської райдержадміністрації Світлана Соловей.

Наразі ж поліція проводить слідчі дії, з’ясовуючи обставини трагедії. Утім, власної провини у трагічній розв’язці ситуації не вбачає.

«З нашої сторони були повідомлені всі відповідні служби, чому спрацювали не так? Так само буде дана правова оцінка працівникам поліції, вважаю, що порушення з їхнього боку не було», — в.о. начальника Срібнянського відділу поліції Олександр Желіба.

Та чи можна було завадити вбивству і хто нестиме за це покарання, тепер розбиратиметься прокуратура.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button