Суспільство (відео)

Велич і краса стародавнього міста: у Чернігові вийшов новий фотоальбом (Відео)

Монументальні історичні пам’ятки та туристичні магніти – вся велич і краса стародавнього Чернігова відтепер зображені у новому фотоальбомі «Чернігів – місто-герой». Його автор – Юрій Сибірцев – розповідає, що давно хотів створити великий фотоальбом про наше місто, бо в книгарнях бачив тільки маленькі брошури.

«Ідея в мене виникла ще років 6-7 тому, але бракувало часу на це. А от після березневих подій, які ми всі пережили, мені захотілося завершити цей фотопроєкт. Особливо мене надихнув на цей проєкт французький фотограф, який зробив подібні фотокниги, в яких зображені великі міста Європи та Америки», — фотохудожник Юрій Сибірцев.

Матеріали для друку фотохудожник збирав усе літо і наприкінці серпня завершив роботу.

«Все літо в мене тривала робота над цим альбомом. До кожного пам’ятного та історичного міста доводилося приїжджати кілька разів, бо змінювалося освітлення, погода.

Вранці це одне освітлення, увечері – вже інше», — фотохудожник Юрій Сибірцев.

Наразі видано обмежений тираж, утім, уже найближчим часом після внесених корективів фотоальбом вийде більшим накладом, аби всі зацікавлені могли придбати його в колекцію матеріалів про рідне місто. Юрій Сибірцев сподівається, що видання стане гарним варіантом для подарунка.

«Це гарний варіант для подарунка. Пригадую, років 20 тому в Чернігові працювала викладачка англійської мови. Це були мовні курси для військових, я тоді також відвідував їх. І вона ще тоді казала: у вас стільки історичних цікавих пам’яток, це обов’язково треба популяризувати. За 20 років наша туристична галузь, звісно, добре розвинулася, але потенціал ще великий», — фотохудожник Юрій Сибірцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінній Чернігів: прогулянка містом

Такі ініціативи також підтримує і культурно-туристична спільнота міста.

«Коли фотохудожник торкається до гарних видів нашого міста, то, безперечно, це великий позитив. Особливо сьогодні він нам дуже потрібен. І з огляду на те, що туристичний кластер сьогодні призупинився і чекає, що буде далі, як і багато напрямів туристичної індустрії. І тому приклад отакого теплого та приємного фотоальбому, в якому наш Чернігів представлений максимально широко та монументально історичним, бо акцент в ньому саме на тих перлинах, про які сьогодні говорять у всьому світі, то це дуже гарний матеріал, аби ми співпрацювали та робили промоцію нашого стародавнього міста», — начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button