Суспільство (відео)

Вендета Атрошенка: чернігівський активіст розповів про пресинг від комунальників (Відео)

Пенсіонери з приватного багатоквартирного будинку, що на вулиці Лесі Українки, жаліються на відключення води. На їхню думку, передумов для таких санкцій у водоканалу не було. Нагрішив тільки сусід.

«У Роми там перекрили воду — виходить, що і в нас перекрили. На ніч не було води. Вдень не було води», — Неля Карпенко, жителька будинку №27на вулиці Лесі Українки.

«Три дні води немає. Як можна жінці у віці набрати води? Не знаю через що. Не знаю, чому воду відключають», — Алла Гуліна, жителька будинку№27 на вулиці Лесі Українки.

«Останні дні — так, відключали. А як ви думаєте?Без води і не туди і не сюди», — Леонід Тетеря, житель будинку№27 на вулиці Лесі Українки.

У сусіда борги, а воду періодично забирають у стареньких. Роман Савченко визнає — завинив. Але чому через його провину мають потерпати інші?

«Так, я винен. Я винен водоканалу, але навіщо ображати старих людей? І їм кажуть, щоб вони писали в месенджер. Хай подивляться, які два живчики йому повинні писати в месенджер!», — Роман Савченко, житель будинку №25на вулиці Лесі Українки.

У Чернігівводоканалі відключення води у будинку №27 на вулиціЛесі Українки пов’язують зі зламаною колонкою в подвір’ї. Мовляв, подачу води ніхто не припиняв.

«Там дійсно проблема з цим «гусаком», але він є приватною власністю, і ми можемо його зробити за умови оплати. Ми ж не можемо приватні комунікації робити за кошти водоканалу»,Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водоканали можуть перейти на погодинну подачу води: що чекає Чернігів

Але головну образу там затаїли на громадського активіста. За їхніми словами, той зробив врізування і багато років безоплатно користувався водою.

«Я публічно звертаюсь до цієї людини. Він у соцмережах дуже активний, і я хочу в нього запитати: чому він у всіх крав по кілька копійок з 2016 року? Але, я так думаю, він крав і до 2016-го», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

Натомість Роман Савченковійну з Чернігівводоканалом пов’язує зі своєю громадською антимерською позицією, котру він викладає у фейсбук.

«Звернення до Грищенка і Сергія Малявка: якщо ви хочете заткнути мені рота, щоб я не критикував Атрошенка, то у вас це не вийде. А на старих людях відігруватись, то у вас це не вийде», — Роман Савченко, житель будинку №25 на вулиці Лесі Українки.

Як підсумок ситуації: водоканалівці готові відремонтувати приватну колонку на платній основі, а абоненту за адресою: вул. Лесі Українки, 25,у разі повторного підключення води доведеться сплатити чимало штрафів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button