Суспільство (відео)

Ветерани ВДВ «Північ» організували турнір із футболу (Відео)

У Чернігові на стадіоні ім. Гагаріна стартував Кубок із міні-футболу Спілки ветеранів-десантників «Північ» за підтримки Чернігівської обласної федерації з футболу.

—  Ініціатором цього турніру став голова Спілки ветеранів десантників «Північ» Володимир Ткач спільно з Федерацією чернігівською обласною. Ми починаємо цей турнір, щоб об’єднати молодь і щоб вона займалась найголовнішим видом спорту в світі — це футболом, — Геннадій Прокопович, голова Чернігівської обласної федерації футболу.

Участь в турнірі, який вперше проходить в нашій області, взяли 12 команд із різних районів та міста Чернігова. Змагатися буде допризовна молодь віком від 16 до 20 років, адже саме для них сьогодні найважливіше показати приклад згуртованості і командного духу.

— У нас в армії, коли ми служили, була взаємоповага, оскільки, коли виходиш на бойові, розумієш, що поряд твій брат. Це життя, яке ми прожили, і я впевнений, що ми з вами покажемо, що в нас єдина країна і покажемо це на футбольному полі, поважаючи один одного, —  Володимир Ткач, голова «Спілки ветеранів-десантників «Північ».

Спілка ветеранів-десантників взяла на себе організаційні, транспортні витрати та фінансування призових заходу. Команда-переможець отримає 10 тисяч гривень, а друге і третє місця відповідно по 5 і 3 тисячі. Але головнішим в  організації заходу було, перш за все, це виховання патріотизму в ці складні часи.

— Особливо потужними в цьому питання є громадська організації воїнів десантників «Північ» і показує, якими потрібно бути справжніми чоловіками, — Віталій Покотило, заступник командувача військ оперативного командування «Північ».

—  Від ветеранів-десантників Чернігівщини, які ні разу не зганьбили десант, дуже вдячний Володимиру Івановичу, який забезпечив зв’язок між поколіннями, — Олександр Слісаренко, начальник військового шпиталю.

Молодь, учасники турніру зробили йому свою оцінку, адже саме для них він організований, з метою формування  здорового спортивного покоління,  майбутнього нашої країни.

— Я дуже люблю футбол, тому кожен турнір футбольний для мене плюс.

— Турнір — це завжди цікаво. Завжди є мотивація на такі ігри.

— Взагалі добре, що організовують такі турніри в нашій області.  

Загалом турнір триватиме два місяці. Гратимуть команди по вихідних днях. А фінальні матчі пройдуть в кінці липня. А вже 2 серпня, в день високомобільних десантних військ пройде урочиста частина з нагородженням переможців. За словами організатора заходу Володимира Ткача, цей турнір перший, але не останній і проходитиме щорічно.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button