Суспільство (відео)

Кольоровий і веселий День знань у приватній школі Чернігова (Відео)

Кульки, квіти та яскраві фотозони – так у Чернігові перша приватна школа «МудрАнгелики» зустрічала своїх школярів на перший дзвоник. Мами другокласниць розповідають, що торік були першопрохідцями, тому цьогоріч вже знають, на що йдуть і з впевненістю ведуть дітей до цієї школи. Адже відчули однозначні переваги системи навчання.

«Ми ризикнули піти. Оскільки це перша приватна школа у нашому місті. Нам дуже все подобалось. По-перше, це школа продовженого дня, дитина цілий день зайнята. По-друге, в дітей багато спілкування та розваг. І до вечора вони вже в школі вчать домашнє завдання, ввечері у батьків є можливість спілкуватися з дітьми, а не вчити уроки з ними», – мама учениці 2-го класу Оксана Тихоненко.

«Дітям дуже подобається, дуже все зручно, атмосфера дуже дружня, чудовий вчительський колектив. Насамперед круто, що діти ідуть охоче і не хочуть навіть іти на канікули», – Альона Мойсеєнко, мама учениці 2-го класу.

На святкову тусовку зібралася вся шкільна родина. Батьки, діти та вчителі радо вітають одне одного. Цього року їх значно побільшало.

«Ми починали з одного класу в невеличкому приміщенні, а тепер у нас велика будівля. На вчорашній день у нас 53 учні: три перші класи, другий і третій», – директор приватної школи «МудрАнгелики» Неля Лавриненко.

І це тільки початок. У школи – амбітні плани на значне розширення.

«Ми стартуємо як початкова школа, а будемо продовжувати і підготовку будівлі та підготовку кадрів, оснащення, обладнання. І на наступний рік готуємося отримати ліцензію на загальноосвітній заклад І-ІІІ ступенів», директор приватної школи «МудрАнгелики» Неля Лавриненко.

Святкова лінійка відгриміла по-особливому в ігровому форматі. Цікавинкою свята став танець-подарунок від вчителів, також для присутніх виступив відомий чернігівський співак Ігор Хонін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкривається перша приватна школа

Учні разом із меценатом школи Ігорем Романенком заклали різнокольорову капсулу у фундамент як символ початку великої справи. Ігор Романенко зізнається, що всіх сил доклали для того, аби для навчання дітям створити всі умови. Та й каже, що в його родини не менш важливий день, оскільки і його донька йде в перший клас цієї школи.

«Ця будівля будувалася як духовне училище. Сьогодні ми відтворюємо її призначення, за яким вона була збудована. Нашого міста – це буде дуже гарне починання», – Ігор Романенко, меценат.

Після святкової лінійки урочисто перерізали стрічку і з першим дзвінком діти пішли по своїх класах, де на них чекав перший урок.

Журналіст Наталія Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button