Суспільство (відео)

Від новорічного столу – в локдаун: чернігівські тренери та спортсмени порадили, як тримати своє тіло у тонусі (Відео)

Жорсткий карантин в Україні планують запровадити вже у січні. Тому чернігівці можуть знову опинитись зачиненими вдома. Це передбачає малу рухливість та обмежені фізичні навантаження, що негативно впливає не лише на фігуру, а й на здоров´я загалом. Запобігти цьому можуть «кімнатні» заняття спортом.

«Качатися, прес качати, відтискатися, з дітьми гуляти – це найкращий спорт», — Крістіна, чернігівка.

«Планка, присідання, відтискання. Оце і все. – То ви займаєтеся? – Якщо є час, то звісно», — Андрій, чернігівець.

Тренер Сергій Петрикей із цим погоджується. Він каже, що саме планка та відтискання від підлоги є найкращими спортивними вправами для дому. Саме вони допоможуть підтримувати тіло у формі та найкращі для тих, хто раніше не ходив до зали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після свят чернігівці страждають від переїдання, – тренер Сергій Петрикей

«Планка – це універсальна вправа, вона підтримує в тонусі всі наші мязи. Відтискання – це насамперед верхня частина: руки, плечі, груди. Але це теж ефективно. А найголовніше у цих вправах те, що, якщо ви почнете і робитимете це місяць, то вже в лютому ви запишетеся до будь-якого спортивного клубу і ваше життя відтоді зміниться», — Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Тренер радить робити планку щодня. Перший раз треба протриматися в ній хвилину. Кожного наступного разу додавати до цього часу ще по 10 секунд. Значний прогрес з´явиться вже наприкінці січня. Сергій Петрикей пропонує кілька варіантів вправи.

Щодо відтискань, то тут спершу треба побачити свій фізичний максимум. Тобто відтиснутися максимальну для себе кількість разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості, але небезпечні прийоми самозахисту: не дай себе скривдити (Відео)

«Ті, хто раніше не займався спортом, будуть неприємно здивовані. Перший раз робимо максимальну кількість, а з наступного дня додаємо одне відтискання. І так робимо щодня. Намагаємось це робити в один і той самий час, і вже за 5-6 днів у вас напрацюється звичка. І ці вправи ви будете робити кожен день», — Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Люди ж старшого віку надають перевагу скандинавській ходьбі. Її ще називають «норд ходьбою». Пенсіонерка Лариса Пархоменко займається нею щоранку. Каже, що такий спорт допомагає їй почуватися добре.

«Спонукає до здорового способу життя. Працюють, як кажуть, 90-95% мязів. Але сьогодні погода не дуже, дуже слизька плитка. Влітку ми виходимо дуже рано, щоб не було спеки. Ось було два тижні слизоти, то ми ж не ходили. Якщо все буде нормально, то будемо і далі», — Лариса Пархоменко, чернігівка, займається скандинавською ходьбою.

За словами пані Лариси, заняттям скандинавською ходьбою не завадить навіть локдаун.

«Карантин не впливає на рух на вулиці. По-перше, це не спортивний зал, це не тренажери, це не кафе. На карантині будемо ходити», — Лариса Пархоменко, чернігівка, займається скандинавською ходьбою.

У свою чергу Сергій Петрикей наголошує на тому, що січневий локдаун можна використати з користю та почати нове життя з Нового року.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button