Суспільство (відео)

Мужність, героїзм та мистецтво: У Чернігові відзначили День захисника України (Відео)

14 жовтня українці відзначають величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Згодом через святу віру козаків у покровительство Богородиці цього ж дня почали відзначати ще й День Українського козацтва.

А від минулого року набув чинності указ Президента України про встановлення офіційного державного свята – Дня Захисника України.

Тож із такої «потрійної» нагоди – 14-го жовтня в Чернігові проводиться низка заходів.

Урочистості до Дня захисника України розпочалися на майданчику біля Катерининської церкви з покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України».

Нашу державу боронять її найкращі сини, які без вагань взялись за ратну справу, а отже, словосполучення «захисник України» наразі набуло конкретного змісту.

Після покладання квітів настоятель Катерининської церкви отець Роман відслужив молебень за всіх, хто боровся за свободу і незалежність України.

Після заходу громада попрямувала від Катерининської церкви до Красної площі, де відбулася церемонія покладання квітів до  Стели Героїв Небесної Сотні, Меморіальної стели загиблим учасникам АТО і Братської могили в сквері імені Попудренка.

Ще статті по темі

Back to top button