Суспільство (відео)

«Відкривай Чернігів»: серія відеосюжетів, створених чернігівцями про історію міста (Відео)

Затишна відеопрогулянка рідним містом разом з інформативним супроводом від чернігівських гідів – це про новий проєкт «Відкривай Чернігів», який уже зовсім скоро розпочне свою активну роботу, аби чернігівці з кожним днем відкривали дедалі більше цікавих історичних куточків рідного міста.

«Відкривай Чернігів» – це про додаткові локації. Це про ті нові знання, які можна отримати буквально сидячи вдома, за чашкою кави або чаю, долучившись за відповідним зум-посиланням», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Кожен сюжет – екскурсія, створена випускниками Чернігівської школи амбасадорів. Автори вкладають у них не лише суху інформаційну частину, а й розбавляють яскравими історіями з життя й емоційними легендами.

«Розмова буде побудована так: привітання, невеличкий ролик, до 17 хвилин; люди зможуть подивитися, що ми назнімали, який Чернігів напередодні весни. Після ролика – всі інформаційні блоки, які цікаві та важливі, але не ввійшли до відео. Після завершення глядачі зможуть запитати про все, що їх цікавить, і отримати подарунки від туристично-інформаційного центру, якщо нададуть правильні відповіді на запитання від гіда», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Запис кожної презентації буде опубліковано на офіційних сторінках Туристично-інформаційного центру, аби незалежно від обставин кожен чернігівець міг переглянути відеоісторію улюбленого міста та поділитися нею зі світом.

«Усі серії будуть продубльовані англійською мовою. Відповідно, люди, які перебувають за кордоном, зможуть подивитися на Чернігів, який за рік втримався, зміцнів і знову готовий розкривати свої історії», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Вивчати та знати історію рідного міста – надзавдання кожного українця.  Разом із цим важливо розказувати про нашу країну по всьому світу, адже вона заслуговує бути в центрі уваги.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button