Суспільство (відео)

Відновлення інфраструктури та підтримка комунальників: виконком погодив перерозподіл чернігівського бюджету (Відео)

Перерозподіл коштів із бюджету на заходи з ліквідації та відновлення після руйнувань від російського втручання – про це йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Зокрема, передбачається підтримка об’єктів соціальної інфраструктури, житлово-комунальної сфери.

«На дитячі садочки та школи – мільйон двісті. На управління житлово-комунального господарства, в межах перерозподілу на відновлення спец комбінату, – два мільйони вісімсот. На придбання підземних контейнерів, які всі поставлені, – два мільйони. На заходи з територіальної оборони – 69 мільйонів», — Олена Лисенко, начальник фінансового управління Чернігівської міської ради.

Замість компенсації пільгових перевезень вирішено допомогти комунальному підприємству «Чернігівське тролейбусне управління», окрім того, підтримка надійшла і від бізнесу.

«Нам надійшло до цільового фонду шість мільйонів від ТОВ «Наташа-АГРО» і є їхнє прохання спрямувати ці кошти на відновлення тролейбусної контактної мережі», — Олена Лисенко, начальник фінансового управління Чернігівської міської ради.

Здебільшого кошти перерозподіляють зі сфери утримання доріг і благоустрою міста.

«Утримання та розвитку доріг – 60 мільйонів, це головна сума. І знімається з благоустрою населених пунктів, це поточний ремонт внутрішньодворових проїздів. Знімається з будівництва об’єктів житлово-комунального господарства, це контейнери та майданчики – два мільйони. І з будівництва інших об’єктів комунальної власності – два мільйони вісімсот. Це сквер Попудренка. Ці всі кошти акумулюються та спрямовуються фактично на захист нашого міста», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Комунальникам міста також допоможе баварське місто Мемінгем. Попередньо вже є домовленість.

«Вони нам перераховують трохи більше ніж 150 тисяч євро. Але ми попросили їх ще знайти для нас всесезонний пилосос», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Для оптимізації витрат цю техніку планують закупити в не новому стані.

«Було запропоновано два варіанти. Один – більш потужний, восьмикубовий, потужність 350 сил. Його вартість – 358 тисяч євро. Але йому два роки, і там пробіг більший. А ми вибрали шестикубовий, 250 сил, він більш оптимальний для нас. Ціна – 250-260 тисяч євро, але це без податків. І ми докупимо ще недостачу, і, грубо кажучи, за 100 тисяч плюс податки пилосос», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також компанія «Окко» надала 11 тонн пального, що будуть передані для комунальних підприємств міста.

 Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

 

 

Ще статті по темі

Back to top button