Суспільство (відео)

Відпочинок після інтенсивного відпочинку: як повернутися до життя після свят (Відео)

Новорічні вихідні – це завжди святкування, зустрічі з родиною та друзями. Зазвичай усе супроводжується гучними гуляннями. Дехто святкує спокійно і легко повертається на роботу або до навчання, інші – навпаки.

«Графік у мене постійний, тому неважко. У нас маленька сімя. Батька вже нема, тому особливо не розгулюємося».

«Я працюю у сфері громадського харчування, я звик. Готовий працювати завжди. Тим паче, що я працюю 2, 3, 4 і на всі інші свята».

«Дуже важко. З дистанційним навчанням важко. Потім у звичайний режим дуже важко повернутися. – Якось себе примушуєте чи плавно входите? – Примушую».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливі дні нового року: як правильно розпочати 2022-й (Відео)

Психолог Олена Гірченко розповіла, що, коли людина інтенсивно працює або навчається, а потім так само відпочиває, то треба дати собі час, аби заспокоїтися.

«Потрібно зробити перерву між інтенсивним святкуванням і виходом на роботу хоча б 1-2 дні, коли ми можемо залягти, заспокоїтися, почитати книжку, поспілкуватися з домашніми без зайвих емоцій. Тому що робота наприкінці грудня провокує бажання святкувати. Коли ми починаємо святкувати, то знову забираємо туди багато енергії. А потім треба дати собі заспокоїтися», — Олена Гірченко, психолог.

Можна просто прогулятися або взятися за планування прийдешнього року. Наприклад, подумати, що буде навесні або влітку.

«Переноситися туди і думати, що робити сьогодні, щоб оте здійснилося. Знову ж таки, згадати, що можна зробити зараз. От що ми ще взимку не робили такого, що давно хотілося? Це якраз можна здійснити з родиною, з друзями або на самоті. Просто створити собі моменти спокою, які відновлять енергію після того, як проминуть оці всі свята», — Олена Гірченко, психолог.

Якщо людина різко вривається в роботу, то відхід від свят відбувається вже там. Часто новорічний настрій продовжується і тоді, коли час працювати. Але за кілька днів розповідей про святкування все минає, і люди звикають до того, що це минуло, що треба повертатися до звичного ритму життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button