Суспільство (відео)

Вулканічна дорога: народний депутат посприяв ремонту проблемної ділянки на Чернігівщині (Відео)

Раніше ця ділянка дороги зупиняла одне із з’єднань між двома районними центрами – Бобровицею і Козельцем. Ділянка – Козелецька лікарня — село Гламазди була фактично суцільними кратерами, по яким водіям приходилось  «повзти» на колесах.

«Раніше тут ходив рейсовий автобус. База його була в Бобровиці, їздив він на Чернігів. Це було дуже добре для людей, бо в основному люди в лікарню їздили, бо не в кожного і авто є щоб доїхати.  І кажуть, що через цю дорогу зняв маршрутчик дорогу з маршрута, тому що не можливо було їздити»,- Дмитро Рибак, староста Берлозівського старостинського округу.

Щоб охарактеризувати стан дороги можна почути лише коментарі водіїв, для яких нинішні чорнові підготовчі роботи сприймаються вже ледь не автобаном.

«В порівнянні з тим як вона була раніше, тепер як зробили перші кроки по цій дорозі, то для нас, для водіїв це автобан вже. Ми вже задоволені»,- Віктор, житель села Часнівці.

«Ремонтувати потрібно, вона ж у ямах вся. Її давно вже пора ремонтувати»,- Леонід Ростиславович, житель смт. Козелець.

Щоб справа зрушила з місця люди звернулись за допомогою до народного депутата України Бориса Приходька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет Верховної Ради в Чернігові: область чекає непопулярна реформа, що має врятувати якість освіти (Відео)

«Ми писали звернення і до нашого депутата Верховної Ради Бориса Вікторовича Приходька. Мешканці села, ми збирали підписи. Давайте щось зробимо, тому що на місці стояти не можна. Тому що машини розвалюються, дітей не можна підвезти ні в школу, ні в садочок. Навіть іти було тяжко, тому що не звернеш тут ні в право, ні в ліво. То калюжа, то яма»,- Тетяна, жителька села Гламазди.

«Ми робили підписи і зверталися щоб нам відремонтували дорогу»,- Анна, жителька села Гламазди.

«До Бориса Вікторовича Приходька, народного депутата України, звернулись жителі двох старостинських округів, Берлозівського та Данівського, просять вирішити їх проблемне питання. Це ремонт дороги Козелець – Данівка. Тому що дорога була в складному аварійному стані.  Від Козелецької лікарні до села Гламазди майже не можливо було рухатися транспортними засобами»,- Світлана Шевченко, помічник народного депутата України Бориса Приходька.

Борис Приходько відреагував на звернення виборців та звернувся до Служби автомобільних доріг в Чернігівській області з проханням якнайшвидше розпочати ремонтні роботи. І вони почались вже минулого тижня. Найбільш зруйноване покриття, від Козельця до села Гламазди, буде замінено повністю. Далі, до Данівки, проведуть ямковий ремонт.

«Я вдячний всім хто долучився до вирішення цього питання. Вдячний Службі автомобільних доріг в Чернігівській області, і народному депутату Борису Вікторовичу Приходьку.  Дійсно ділянка ця дуже проблемна була  і ямковим ремонтом питання не вирішувалось. Тому що у зв’язку з погодними умовами покриття постійно руйнувалося»,- Валентин Бригінець, голова Козелецької громади.

Цікаво, що цей відрізок дороги був і обличчям Чернігівщини для міжнародної спільноти. Адже саме сюдою їхали віряни, туристи до славнозвісного Свято-Георгіївського жіночого монастиря.

«Тут проїзжає дуже багато машин. У нас же знаєте є монастир Козелецький до якого Їздили люди з усього світу, і Канада тут була, і  … загалом нам обіцяли, обіцяли цю дорогу зробити. А я як оце стала старостою ми писали звернення, ходили по селу збирали підписи. До народного депутата Приходька Бориса»,- Антоніна Мороз, староста Данівського старостинського округу.

Як підсумок – спільними зусиллями жителів Козелеччини, народного депутата, місцевої влади та Служби автомобільних доріг питання відновлення «вулканічної» дороги в Козелецькій громаді вдалося зсунути з «мертвої» точки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button