Суспільство (відео)

«Відсотковий компроміс»: чернігівські підприємці отримали знижку на єдиний податок (Відео)

Мітинги з вимогою знизити ставку Єдиного податку для підприємців другої групи та підтримка цієї ініціативи чернігівською міською фракцією політичної партії «Наш край» дали результат. Депутати Чернігівської міської ради на сесії проголосували за зменшення розміру Єдиного податку підприємцям цієї групи.

Так, із 1 квітня протягом 2017 року вони сплачуватимуть не 20 %, а 15 % від розміру мінімальної заробітної плати.

Ухваленню цього рішення передувало бурхливе, майже двогодинне обговорення. Представники малого бізнесу просили врахувати економічно складний час і зменшити місцевий податок удвічі, наводячи приклад сусідніх Сум.

Однак у такому випадку міська казна, а відтак, господарство або бюджетники, могли недоотримати понад 17 мільйонів гривень.

Врешті-решт, після перерви та консультацій із представниками депутатських фракцій 37 голосами «за» було прийняте компромісне рішення.

«Це рішення стосується десятків тисяч людей та їхніх сімей. Вони з 1 січня повинні сплачувати Єдиний податок та інші податки, тобто збільшилось податкове навантаження в два-три рази. Учора, зокрема завдяки нашій принциповій позиції як політичної партії «Наш край», Чернігівська міська рада надала знижку з 1 квітня на 5%. Можливо, це менше, ніж хотіли підприємці, але це певний компроміс міського голови та політичних сил. Не 10%, а 5, але це вже добре, адже підприємці знають, що їм міська влада пішла назустріч. Завтра вони зможуть ці кошти, які зекономили, або віднести у свою родину, або інвестувати в свій бізнес», — секретар Чернігівської міської ради («Наш край») Віктор Бистров.

Як відомо, до фізичних осіб-підприємців ІІ групи належать ті, хто має річний дохід від 300 тис. до 1,5 млн грн і не більше 10 працівників.

Ще статті по темі

Back to top button