Суспільство (відео)

Війна за владу: на Чернігівщині стартували виборчі перегони (Відео)

В Україні знову пройдуть вибори. 30 квітня по всій країні обиратимуть голів і депутатів у 40 об’єднаних територіальних громадах.

Чернігівщину також не оминули передвиборчі перегони: у нашій області вибиратимуть керівництво Козелецької селищної, Менської міської громад і Комарівської сільської громади, що в Борзнянському районі. За прогнозами політичного експерта Юрія Паперного, цього року на виборах у громадах очікується гостра боротьба, оскільки новостворені об’єднання, по-перше, є незалежними від впливу адміністрацій, по-друге, будуть майбутньою площадкою до виборів до обласної ради, що з часом набуде більше повноважень.

«Усі виборчі кампанії цього року будуть дуже гострими, зокрема там, де громада збігатиметься за територією з районом», — політичний експерт Юрій Паперний.

Особливістю виборів стане характерність виборця, за прихильність якого доведеться змагатись лідерам перегонів.

«Особливістю цих виборів буде те, що виборець інфантильний, але активний. І той, хто більше знайде законних шляхів до нього, той і переможе», — політичний експерт Юрій Паперний.

Жителі Чернігівщини поділились своїми думками щодо того, чи принесуть ці вибори реальні зміни в новостворені громади.

— Чесно кажучи, не віриться. Зовсім.

— Якщо буде керівник, господарник, який вболіває за свою громаду, то, я думаю, що все зміниться на краще. Все залежить від того, кого люди виберуть, кому довірять.

— Вони ж кажуть, що зміниться, а вони нічого не змінюють.

— Зміниться. Бо йде децентралізація. Гроші залишаються на місцях і можна щось змінювати на краще.

Нагадаємо, в області минулого року вже створено 16 об’єднаних територіальних громад, які провели свої вибори. Окрім цього, в перспективному плані на Чернігівщині  вже налічується понад 30 об’єднань, які чекають погодження зверху щодо призначення виборів і затвердження.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button