Суспільство (відео)

У заповіднику «Чернігів Стародавній» розказали, які книжки цікавлять туристів (Відео)

Заповідник «Чернігів Стародавній» готується гучно відзначити 50-річчя від часу створення. Науковці презентували свої наукові видання. За півстоліття їх назбиралося кілька десятків, які ледь вмістилися на стенд. Останнім часом збірки виходять у кольоровому виконанні, а тексти автори пишуть зрозумілою для широкого загалу мовою.

«Ми намагаємося писати доступною мовою не тільки для науковців, а й для всіх, хто любить історію», — розповідає  генеральний директор заповідника «Чернігів Стародавній» Юрій Соболь.

Найбільш ходова серед туристів література – це невеликі брошури про історичні пам’ятки Чернігова. Саме на таких виданнях роблять акцент у заповіднику. Їх розмітають із полиць, як гарячі пиріжки. Особливою популярністю користуються брошури про чернігівські ікони.

«У заповіднику знаходиться чимала колекція ікон, які ми намагаємося вивчати, досліджувати, систематизувати, і вибрали отакий напрям видання брошур», — відзначає заввідділу заповідника «Чернігів Стародавній» Ольга Травкіна.

Урочистості з нагоди 50 річчя від часу створення заповідника за участі керівництва Міністерства культури та науковців з України та світу заплановані на 5-6 жовтня.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Валерій Ворошкевич

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button