Суспільство (відео)

Візи з Росією: прикордонна Чернігівщина «за» і «проти» (Відео)

Представники деяких політичних сил щоразу активніше починають порушувати тему введення візового режиму з Росією. І невдовзі це питання може бути поставлене на розгляд Верховної Ради. Чернігівці дали свою оцінку цій ситуації.

— У кожного українця в Росії є якісь родичі, тому у закритті кордонів не вбачаю сенсу.

— Я особисто проти. У мене там родичі, це мені, щоб туди поїхати, треба візу оформляти. Так само до мене родичам їхати – треба візу оформляти.

— Не треба. У жодному разі. А навіщо? У мене там дочка живе.

— Я думаю, правильно. Щоб менше їх тут було.

— Це агресор. Які ще можуть бути питання? Два мільйони зрадників в Україні працюють у Росії. Два мільйони українців для мене не існують.

— Увесь світ намагається візи скасовувати. А ми вводимо. У нас офіційно оголошена війна з Росією?

— Ми, як кажуть, брати, і нам із Росією треба по-хорошому. Розумієте?

— Гадаю, що потрібно. Щоб не шастали.

Скептики введення віз заявляють, що це рішення віддалить від нас окуповані Донбас і Крим. Також після введення віз із Росією їх необхідно вводити і з сусідньою Білоруссю, в якої вільний перетин кордону з агресором. Зазначають про дуже велику кількість родичів українців, які проживають у Росії, та реакцію у відповідь від Кремля, який запровадить візи у відповідь, а це ускладнить життя нашим заробітчанам у цій країні.

— У них завжди адекватні дії. Вона введе обов’язково.

— Якщо я тобі: будемо ворогувати, ти мені також. Треба розуміння проявити.

— Я вважаю, потрібно нам вводити візу. Росіянам потрібно вводити візу. Що менше у нас буде спільного, то краще.

У владі, крім віз, розглядають й інші варіанти відмежування від сусіда – це перетин кордону тільки росіянами з біометричними паспортами або введення системи попереднього інформування від громадян Росії, що вони планують відвідати нашу країну.

До речі, на сьогодні кожен росіянин може вільно приїхати до України, якщо він має закордонний паспорт і не внесений до нашого «чорного списку».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button