Суспільство (відео)

Вміти битися і не брати хабарів: Муніципальна поліція тестує майбутніх працівників (Відео)

Високі і невеличкі на зріст, молоді і поважного віку, худорляві і з пивними животами, з освітою та без неї – суворих вимог до кандидатів на посаду інспекторів комунального підприємства «Муніципальна поліція» екзаменаційна комісія не висуває, але перевіряє фізичну та психологічну витривалість і, звісно, наявність інтелекту.

— Ті кандидати, яким це не цікаво і не треба, вони нам не потрібні. Ми хочемо створити міцний колектив. Ми повинні бути обличчям та прикладом громади міста Чернігова, — Юрій Воробей, заступник начальника КП «Муніципальна поліція».

Сьогодні у майбутніх муніципальних поліціянтів перший серйозний іспит – спортивні нормативи. Їх усього два – раунд вільного бою і тест Купера. Цей тест мало не найбільше хвилює майбутніх правоохоронців.

— За три хвилини зробити три кола по 10 відтискань, 10 присідань, 10 разів пресс, 10 стрибків вверх. На цьому перевіряють дихання та загальну витривалість, — Роман Власенко, заслужений майстер спорту України.

Хіба можуть фізичні вправи налякати надто впевненого у собі 39-річного Олександра Швеця? Із перелічених екзаменаційною комісією фізичних вправ він не боїться жодної. Зізнається, що сьогодні випробовує долю і навіть не готувався.

— Я просто знаю свою фізичну підготовку, підтягування зроблю, — Олександр Швець, кандидат на посаду інспектора КП «Муніципальна поліція».

Фізичну підготовку за тестом Купера Олександр таки провалив. Його пройшов за майже 5 хвилин, коли суперники вправлялися за дві з половиною. Утім, Олександр рук не опускає, бо знає свої сильні сторони – він буде чесним міліціонером.

— Чи будете брати хабарі? Ні. Якщо буде достойна зарплата. Якщо не буде зарплати, я звільнюся, — Олександр Швець, кандидат на посаду інспектора КП «Муніципальна поліція».

У складі місцевого правоохоронного органу бачить себе і 26-річний військовослужбовець Володимир Ткаченко. Він знає, як на вулицях Чернігова боротися з тими, хто псує красу міста.

— Я служив у батальйоні «Чернігів», у Нацгвардії, був на передовій 2 роки. Закалка є? Трохи є, — Володимир Ткаченко, кандидат на посаду інспектора КП «Муніципальна поліція».

Участь у спортивному екзамені взяли не більше 20 кандидатів. Їх тестували майбутні колеги – працівники новоствореного органу «Муніципальна поліція». У складі екзаменаційної комісії – і чемпіон світу з кікбоксингу Роман Власенко.

Сьогодні в ролі інструктора з рукопашного бою він оцінював хлопців на вміння захистити себе у випадку якоїсь бійки. У понеділок кандидати пройдуть ще й інтелектуальний бій – їх перевірятимуть на знання законів, з якими працюватимуть. У квітні муніципальна поліція міста офіційно візьметься до своїх обов’язків.

Ще статті по темі

Back to top button