Суспільство (відео)

Зробити складне простим і красивим: чернігівський кулінар робить вишукані рецепти доступними кожному (Відео)

Зробити складні рецепти простими – це ще одне покликання чернігівського кулінара та кондитера Олени Зіберт. До того ж жінка професійно займається фуд-фотографією. Вона розповідає, що все почалося ще у 2018 році.

«На мій акаунт звернули увагу і зробили статтю про мої пряникові будиночки. Це редактор газети Ольга Сметанська. Після цього вона мене просила адаптувати, робити рецепти для простих людей, для читачів. Я брала цікаві рецепти з цікавими красивими стравами, адаптувала, щоб це було не тільки красиво, але й просто зробити», — Олена Зіберт, фуд-фотограф, кондитер, кулінар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська кондитер стала золотим призером міжнародного конкурсу: як «Старий маяк» із пряників вразив закордонних поціновувачів (Відео)

Жінка каже, що часто в рецептах є заокеанські продукти, які важко придбати в звичайному супермаркеті. Але приготувати таку справу хочеться. Вона це завдання спрощує.

«Я беру кілька рецептів. Роблю за кількома рецептами страви, дивлюся, яка смачніша, яка краща. Якщо можна щось прибрати з продуктів, важкодоступних або дуже дорогих, і страва не постраждає, то я можу. Спершу всі рецепти опрацьовуються, проглядаються в голові, потім роблю їх і потім, на основі того, що зроблено, вже я фотографую», — Олена Зіберт, фуд-фотограф, кондитер, кулінар.

На такі експерименти зазвичай треба витратити кілька днів. Далі можна братися до фотографування страви.

«Коли я розумію, що це вже страва, яку я буду фотографувати, в мене вже є весь реквізит до неї. Тобто в мене вже є якась зеленушечка для прикрашання. Я це все спершу купую, потім роблю, прикрашаю. Зробила собі всі фотофони, весь реквізит сама. Тому що можна замовити, але це дуже багато всього. Світлі, темні, різні фотофони. Треба дуже багато блюд, тарілок, якісь ложечки. Те, що є вдома, не все підходить для фотографування. Теж треба цього вчитися, щоб усе мало гармонійний вигляд у кадрі», — Олена Зіберт, фуд-фотограф, кондитер, кулінар.

Усі нюанси такої фотографії пані Олена опановувала самотужки. Зараз на її рахунку вже 18 статей із рецептами та світлинами.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button