Суспільство (відео)

Волонтери Чернігівщини – надійна опора для наших захисників (Відео)

Волонтери – супергерої без плащів. Люди, яким вдається, здавалось би, неймовірне. Ті, на кого зараз без страху та сумнівів покладаються наші Захисники.

Однією з таких опор для Чернігівщини та наших героїчних ОК «Північ» є благодійний фонд «Волонтери Північ», що активно функціонує на благо наших Захисників і забезпечує їх усім необхідним.

«Почали свою діяльність ми приблизно восени. До складу організації входять неформальні волонтерські групи та окремі волонтери.

У кожного був власний досвід у благодійній сфері, громадській, волонтерській і, відповідно, ми вирішили об’єднатися, внести кожен свій певний досвід. І об’єдналися в одну організацію, представляємо й організовуємо процеси, що з нею пов’язані. Ключова і нагальна потреба – підтримка наших військових, тому ми співпрацюємо з командуванням ОК «Північ» і це наше основне спрямування»,- Михайло Брижко – волонтер благодійного фонду «Волонтери Північ».

Фокусуючись на потребах ОК «Північ», волонтери розробили кілька проєктів, над якими команда зараз активно працює, аби максимально забезпечити наших військових усім необхідним. Зараз благодійники виділяють кілька основних напрямів своєї роботи, утім, із певною періодичністю у військових з’являються нові потреби, які вони успішно та швидко закривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині фіксують ще один розвідувальний безпілотник

«Основними нашими проєктами є виробництво баггі, також ми закуповуємо лазерні прожектори для виявлення ворожих БпЛА. Займаємося засобами зв’язку – це рації та комплекси «Старлінк». Закуповуємо генератори для військових, акумуляторні батареї великої ємності, сонячні електростанції. Також є проєкти, що пов’язані із закупівлею та постачанням медикаментів для цивільних і військових. І ще ми закуповуємо за кордоном автомобілі, аби наші військові могли ними користуватися на передовій»,- Юрій Рудич – волонтер благодійного фонду «Волонтери Північ».

За чималий проміжок часу активної роботи фонду команді вдалося розробити устрій всередині колективу. Таким чином, зараз кожен працює на своєму фронті і максимально якісно виконує свої завдання, адже фокусується лише на потрібній інформації та шляхах вирішення проблем.

«Ми узгодили певну структуру, напрацювали бачення, що ми працюємо в межах фонду. Відповідно, кожна група має свого керівника і є певний поділ: одна група займається грантовою діяльність, друга – логістикою, третя – комунікативна. Відповідно, таким чином ми утворили ефективну структуру»,- Михайло Брижко – волонтер благодійного фонду «Волонтери Північ».

«Волонтери Північ» відкриті до співпраці з усіма небайдужими. Адже що більше вмотивованих і активних людей долучиться до їхньої справи, то глобальніші питання зможе вирішувати фонд, надаючи таким чином потужну підтримку нашим захисникам у тилу.

«Ми готові працювати з усіма та запрошуємо всіх долучатися до нашої роботи. У нас є сторінки «Волонтери Північ» у соціальних мережах, також запрошуємо бізнес нашої громади. Якщо у когось є бажання – ми будемо раді співпраці з вами»,- Юрій Рудич – волонтер благодійного фонду «Волонтери Північ».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button