Суспільство (відео)

Волонтерська платформа Чернігівщини: в області готують новий онлайн-ресурс для допомоги (Відео)

У Чернігові анонсували створення волонтерської онлайн-платформи Чернігівщини, аби різноманітні волонтерські організації, донори та постраждалі люди змогли швидше знаходити одне одного та спільно реалізовувати великі проєкти.

«Наразі в нас є чати спільні волонтерські, у військових волонтерів є свої чати, а ми хочемо об’єднати людей. Щоб їм було більш зручно реалізовувати проєкти. Бо, наприклад, одна людина має гарну ідею, друга людина може цей проєкт та ідею перекласти іноземною мовою і є третя людина, яка може реалізувати цю ідею і має на це потужності. Якщо ми зможемо на цій платформі скомунікувати одне з одним, то як результат зможемо мати більш якісні проєкти. Вони будуть більш ширші, потужні та швидше реалізовані», — Олександр Маркін, волонтер Благодійного фонду «Зірка милосердя».

Платформа об’єднуватиме проєкти як міські, так і обласні. А долучатися зможуть волонтери всіх напрямів. Окрім того, до роботи на платформі будуть долучені і районні, міські та обласна військова адміністрація Чернігівської області.

«Багато хто в нас допомагає сім’ям, волонтерські організації допомагають внутрішньо переміщеним особам, хтось допомагає діткам з інвалідністю. А хтось займається модульними містечками, їх облаштуваннями, аби люди могли там комфортно жити. Інші займаються військовими. Але буває і таке, що до когось допомога не дійшла, і це не з вини волонтера, а просто волонтер приїхав – хто був на місці, він усім допоміг. За допомогою платформи люди знатимуть, які програми є стосовно саме їхньої проблематики», — Олександр Маркін, волонтер Благодійного фонду «Зірка милосердя».

Для донорів онлайн-ресурс буде корисним, оскільки вони одразу зможуть побачити всю необхідну звітність та відгуки людей, яким надійшла допомога.

«Там вказуються всі фонди, там вказуються волонтери, фото-, відеозвіт одразу онлайн. Тобто донори, які приїжджають, до прикладу, іноземні організації, зможуть усе це моніторити, що ось такі волонтери провели захід для дітей. І ми бачимо гарний результат, фото і відео, а також є їхні контакти. І є можливість саме для населення коментувати. На основі цього ми можемо побачити, наскільки широко проєкт був реалізований, скільки він залучив людей і наскільки він був корисним», — Олександр Маркін, волонтер Благодійного фонду «Зірка милосердя».

Наразі онлайн-платформою вже займаються IT-фахівці, а запрацювати вона зможе в першій половині літа.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button