Суспільство (відео)

Вшосте в Чернігові: якою буде цьогорічна Школа амбасадорів (Відео)

Вшосте в Чернігові: вже найближчими днями в місті розпочнеться навчання в межах проєкту «Школа амбасадорів». Після завершення кількамісячної навчальної програми випускники «Школи амбасадорів» будуть визнані сертифікованими гідами та матимуть можливість закохувати в наше місто та його історію завдяки цікавим екскурсіям і лекціям.

Традиційно відбуватиметься цьогорічне навчання на базі місцевого Туристично-інформаційного центру. Утім, від минулорічної навчальної програми організатори проєкту відійшли, щоб створити оновлену та зацікавити якомога більше людей. Тож цьогоріч головною темою проєкту стануть сучасні й історичні визначні постаті нашого міста.

«Чернігів – місто талановитих людей: знаних і незнаних. Знаних у минувшину і тих, які сьогодні оточують нас. Серед нас – герої: люди, які боронять Україну; люди, які наповнюють і підтримують культурно ту державу, яка бореться за свободу і за незалежність», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Наразі триває збір заявок на навчання, але вже 27 січня проведуть перше заняття для охочих стати амбасадорами Чернігова. Локації для проведення занять змінюватимуться залежно від теми, а спікерами цьогорічного проєкту стануть минулорічні випускники «Школи амбасадорів».

«Ми щоразу будемо намагатися змінити локацію. Перше заняття відбудеться в Туристично-інформаційному центрі, друге заняття – в бібліотеці Русових, щоб показати весь каталог особистостей, пов’язаних із Черніговом. І можливо, для когось це буде поштовхом вибрати ту людину, яку колись хотілося дослідити або ж про яку вперше почули», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Новинкою проєкту в 2024 році стане розширення географії «Школи амбасадорів»: для участі в навчанні наразі заявлені Суми, Полтава та Луцьк. Учасники з цих міст відвідуватимуть заняття онлайн, а у підсумку переплетуть свої екскурсії з представниками з Чернігова, створюючи маршрути безпосередньо всеукраїнські.

«У травні місяці отримаємо щонайменше з десяток нових маршрутів. І в теплий період нашого року містяни та гості нашого міста відкриватимуть для себе щонайменше 10-12 нових імен і ходитимуть тими маршрутами, які любили або люблять ті люди, про яких ми будемо говорити», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button