Суспільство (відео)

Взяття під контроль чи відповідальність перед суспільством: чернігівці про паспорти вакцинації (Відео)

Минулого тижня уряд ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифіката. Він підтверджуватиме вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19. Чернігівці розповіли, чи буде такий документ корисний для них.

«Хто любить відпочивати, хто їздить за кордом. Без цього не обійдешся. І взагалі, мало які випадки в житті бувають. Для рідних, дітей, внуків дуже корисний. І мене з собою інколи беруть, щоб не було жодних питань».

«Не всім. Нащо вони всім? Я не їжджу нікуди. А там у майбутньому – хто його знає. Хто в майбутньому поїде кудись, то треба ж, мабуть, ці паспорти».

«Людина, яка відповідальна, вона повинна робити щеплення і якесь підтвердження має бути цьому щепленню. Це така відповідальність перед суспільством».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Чернігівській області не виявлено жодного нового випадку COVID-19

«Не можу дати точну відповідь, бо я вакцинацію не хочу, тому для мене це не дуже важливо. Це для виїзду за кордон, там вони, мабуть, потрібні, а в нас я не вбачаю в цьому потреби».

«Буде значно простіше з перетином кордонів, хто їздить, але питання вакцинації дуже складне. Це ще бабка надвоє ворожила: потрібна вона чи ні. Узяти нас під контроль зайвий раз».

«Я вважаю, що це необхідно робити, щоб захистити себе і довколишніх від оцієї проблеми. А паспорт потрібен, щоб виїхати кудись. Ми ж зараз трошки більше мандруємо, ніж раніше і не тільки Україною».

«Ті, хто більше подорожує, тим вони потрібні. На перспективу. Я вважаю, що вони повинні бути в людей».

Варто наголосити, що Україна попередньо домовилася з Євросоюзом про синхронізацію сертифікатів вакцинації. У МОЗ зазначили, що людям, які отримали дві дози щеплень, невдовзі видаватимуть міжнародне свідоцтво і через додаток «Дія».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button