Суспільство (відео)

Як чернігівці рятуються від аномальної літньої спеки (Відео)

Літо у розпалі. Ртутний стовпчик термометра вже перетнув позначку 30 градусів. Для чималої кількості людей ця температура повітря створює дискомфорт. Воно й не дивує, адже зависока температура негативно впливає на людський організм і спричиняє низку неприємних наслідків, що здатні значно погіршити ваше здоров’я.

«За високої температури повітря, понад 30 градусів, людина дуже інтенсивно пітніє і через це втрачає дуже багато води й електролітів, які дуже необхідні організму. Це зумовлює велике згущення крові. Згущення крові – це мікротромбози судин мозку і тромбози судин серця. Тромбози призводять до інсульту, гострого порушення кровообігу, а також гострого інфаркту міокарду», — Мар’яна Ходовицька – лікар-кардіолог вищої категорії.

Кондиціонер, морозиво, вода, прохолодні напої, затінок, відпочинок на пляжі – все це дієві способи порятунку від спеки, якими активно користуються українці, аби зробити літню пору максимально комфортною. Та водночас відомі ще кілька цікавих способів порятунку від аномальної спеки. Про них нам розказали чернігівці та гості нашого міста.

Такій обізнаності містян у питаннях захисту себе від спеки неабияк радіють лікарі, адже всі ці поради – дієві та доведені методи, аби убезпечити від негативного впливу спеки себе та свою родину. Також лікарі акцентують увагу на щонайбільшій кількості води, прийомі необхідних ліків і раціоні.

«Людині потрібно обов’язково пити воду. Необхідно вживати багато фруктів, тому що в них також є вода, яка необхідна організму. Хворі на серцево-судинні захворювання повинні обов’язково чітко дотримуватися прийому тих медикаментів, що призначені їм лікарем», — Мар’яна Ходовицька – лікар-кардіолог вищої категорії.

Тож способів врятуватися від небезпечної літньої спеки дійсно дуже багато. Серед них можна і необхідно вибрати той, який найбільше підходить вам і який допоможе убезпечити вас від негативного впливу сонячного тепла.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button