Суспільство (відео)

Перевірка документів, затримання та погоня: робота патрулів під час комендантської години в Чернігові (Відео)

Із 24 лютого 2022 року у зв’язку з повномасштабним вторгненням на територію України в країні оголошено воєнний стан. І вже більше ніж півтора року в країні запроваджена комендантська година – заборона перебувати в певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень. У Чернігові комендантська година триває з опівночі до 4-ї години ранку. Контролювати дотримання комендантської години мають право поліцейські та військовослужбовці.  

«Під час дії воєнного стану патрульна поліція несе службу в посиленому режимі. Ми несемо службу в бронежилетах 5-го класу, на екіпаж маємо один автомат. Під час дії комендантської години ми перевіряємо кожного громадянина, який порушує комендантську годину, кожен автомобіль», — Руслана Железняк, речниця патрульної поліції в Чернігівській області.

Комендантський патруль має право перевірити документи, що посвідчують особу, аби з’ясувати, чи може людина перебувати на вулиці в нічний час; здійснити огляд речей, транспортного засобу, багажу та вантажів; затримати особу, яка вчиняє правопорушення.

«Серед останніх випадків – це автомобіль, який порушував і їздив під час комендантської години, не зупинявся на проблискові маячки. Тобто відбулася погоня, про що ми виставляли на нашій сторінці. Цей автомобіль зупинили шляхом блокування по проспекту Перемоги. Після чого водія затримали, під час спілкування було з’ясовано, що він їздив із явними ознаками алкогольного сп’яніння», — Руслана Железняк, речниця патрульної поліції в Чернігівській області.

Найчастіше порушниками комендантської години є водії та перехожі в стані алкогольного сп’яніння. Варто пам’ятати, що вимоги комендантського патруля потребують негайного виконання. Бережіть себе та дотримуйтеся встановлених правил порядку.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button