Суспільство (відео)

Які питання розглянуть на черговій сесії Чернігівської міськради (Відео)

17 лютого 2023 року, згідно з розпорядженням Володимира Зеленського, було призначено начальника Чернігівської міської військової адміністрації. Ним став Дмитро Брижинський. Його представлення та перше спілкування також відбулося в п’ятницю в залі міської ради. Проте поки тривають інші процедурні процеси утворення міської воєнної адміністрації, міська рада продовжує свою роботу. Днями депутати зберуться на чергову сесію.

«Ми виходимо з логіки того, що Верховна Рада ще не розглядала, я сподіваюсь, і не буде розглядати постанову про наділення керівника міської військової адміністрації функціями органу міського самоврядування – міської ради, виконавчого комітету і міського голови, і підпорядкованих йому структурних підрозділів й апарату. У зв’язку з тим, що такого рішення немає, ми керуємося тим, що діємо в межах своїх повноважень. Повноважень органу місцевого самоврядування, повноважень міської ради. Ми проводимо планово сесію»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив голову Чернігівської міської військової адміністрації

Депутати розглянуть низку програм матеріальної підтримки чернігівців, які постраждали внаслідок російської агресії.

«Головне питання, я вважаю, це перше – про програму надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхової забудови, житло яких було зруйновано внаслідок російської військової агресії. Чому ми її приймаємо? Бо управління ЖКГ завершило більшу частину ремонтних робіт у багатоповерхових будинках»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Паралельно з ремонтними роботами готується демонтаж сильно пошкоджених і зруйнованих будинків – це два під’їзди будинку по вулиці Чорновола, 15 та весь будинок за адресою Миру, 249.

«Вони попередньо ідуть на демонтаж і, відповідно, мешканцям, які мали там житло, надамо матеріальну допомогу, це не компенсація, прошу зауважити. Компенсацію має сплачувати держава-агресор внаслідок рішень трибуналів або держава Україна. Тому що в нас у міському бюджеті немає коштів для придбання такої кількості будинків. Але це матеріальна допомога для людей, щоб вони якийсь час могли нею користуватися.

друге – це ті квартири, які зазнали пошкоджень, і будинки, в яких проводилися ремонти, там, де було влучання в стіну чи ще щось, і вони майже в стані як від забудовника. Там теж ми дамо людям невелику матеріальну допомогу. Це також не компенсація»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Ще будуть розглянуті напрацювання щодо перейменувань вулиць і низка технічних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button