Суспільство (відео)

Якісна аналітика – перший крок до відновлення: в Чернігові відбувся національний форум (Відео)

Керівники громад області, представники бізнесу, громадські активісти, експерти та депутати зустрілися 13 березня в Чернігові в межах національного форуму «Якісна аналітика – перший крок до відновлення!». Зустріч відбулася у форматі панельної дискусії, аби кожен учасник мав змогу висловитися та запропонувати свої варіанти вирішення тематичних проблем, що наразі сформовані на Чернігівщині та в Україні загалом.

«Це платформа для координації гуманітарних місій процесів відновлення України, що допоможе налаштувати прямі зв’язки між усіма стейкхолдерами. Ми насправді маємо багато ресурсів, але їх нераціональне використання більше призводить до розрізненості та розпорошення цього ресурсу і, відповідно, дуже низької ефективності наших реальних дій», — Юлія Заїка – співорганізаторка форуму.

Основною метою проєкту організатори визначають потребу у вдосконаленні методики збирання аналітичної інформації, адже це важливий елемент відбудови та розвитку громад нашої країни. Утім, через низку факторів наразі він не є надто дієвим.

«Аби ефективно налагодити системну роботу щодо відновлення, щодо відбудови, щодо розбудови, важливо зрозуміти, що треба робити, та провести якісну аналітику»,- Юрій Музика – начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

«Дуже корисно поспілкуватися з новими людьми з приводу того, аби надалі якомога якісніше відновлювати освіту Чернігівщини. Ми сьогодні знайомимося, тому обмінюємось інформацією, щоб надалі мати змогу точково і правильно допомагати кожній школі, кожній громаді в тій чи іншій проблемній ситуації», — Тетяна Ясочко – радниця начальника Чернігівської ОВА з питань освіти.

Забезпечення прозорого, рівномірного та справедливого розподілу ресурсів, а також формування експертної команди для розроблення концепції стратегії відновлення та розвитку регіонів і громад – кінцева мета форуму, що має втілитись у реаліях воєнного існування громад області та країни.

«Наше завдання сьогодні – напрацювати такі показники й індикатори, які влаштують всіх. Тоді ми побачимо і проблему, тоді ми побачимо, почуємо людей, тоді ми зможемо і на законодавчому рівні відреагувати правильно на виниклі потреби», — Юлія Заїка – співорганізаторка форуму

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button