Суспільство (відео)

Відпочинок на пляжі: собакам і Десна по коліно (Відео)

Пляжний сезон у самому розпалі – і, попри нетипову літню погоду, міські пляжі не пустують. Після реконструкції на «Золотому березі» містяни залюбки йдуть сюди засмагати. Не обходиться і без порушень правил громадського порядку. Дедалі частіше одні чернігівці скаржаться на інших, менш відповідальних. Зокрема тих, які дозволяють собі приходити на оновлений «Золотий берег» із домашніми улюбленцями.

Про заборону вигулу собак на пляжі та інші заборони усіх відвідувачів громадського місця попереджають таблички при вході. Про дотримання громадського порядку, зокрема, має дбати перейменоване в «Муніципальну варту» комунальне підприємство. Утім, просте запитання щодо вигулу собак на міському пляжі перелякало не на жарт працівників установи.

Повірити в нісенітниці, що собак на пляжі має ганяти приватна охоронна структура, ми, звісно, не могли. Нашу думку підтвердив і директор підприємства «Паркування та ринок».

«За це передбачені штрафи, стежити за цим має «Муніципальна поліція».Охоронна фірма не дивиться за вигулом собак.Вони дбають про збереження МАФів, які знаходяться на балансі комунального підприємства», — директор КП «Паркування та ринок»Олексій Шевченко.

Керівника «Муніципальної варти» вдалось спіймати на одній із нарад у міській раді. Переконує: з самого ранку його підлеглі  проводять профілактичну роботу з населенням, робить це й особисто.

«Кожен громадянин повинен розуміти, що вигул собак без намордників заборонений. Є чітко визначені місця для вигулу. Їх три. Я сам ходив і робив зауваження на Валу, і навіть цього тижня у мене у зведенні є профілактика, що собака має бути на повідку, у наморднику, що за собакою треба прибирати», — директор КП «Муніципальна варта»Віталій Хрустицький.

Зоозахисники ж наполягають: пляж – це громадське місце, і норм, які забороняли б приводити собак на пляж, немає.

Згідно з Правилами утримання собак і котів, головне – забезпечення чистоти, порядку, утримання та прибирання за своїми улюбленцями.

У Патрульній поліції та «Муніципальній варті» зазначають: поки що офіційних звернень із приводу перебування собак на «Золотому березі» до них не надходило.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button