Суспільство (відео)

Янголи-охоронці чернігівських безпритульних тварин (Відео)

Страждання, на які приречені стільки тварин у світі, найчастіше залишаються без відповіді, поки це не переростає в більш глобальну проблему. Способів вирішення такої проблеми вигадують безліч: хтось будує притулки, хтось намагається підгодовувати по можливості, а хтось, не маючи співчуття, знущається над бідолашними тваринами. Міжнародний день безпритульних тварин не є святом, він закликає людей не бути байдужими до братів своїх менших. Зооволонтери просять не проходити повз нещасних кішок і залишених без домівки собак.

«Цього дня і не тільки цього ми намагаємося розповісти людям, що тварини – собаки, коти, – це не дикі тварини, які народилися в дикій природі та які можуть вижити самі. Це тварини, яких ми, люди, самі завели, яких ми приручили, які живуть пліч-о-пліч із нами, їм треба допомагати, про них треба дбати, це наша відповідальність, ця планета не тільки для людей», — голова ГО «Зоошанс» Марина Постол.

У Чернігові налічується кілька тисяч безпритульних собак, котів – удвічі більше. Притулку для чотирилапих друзів у місті ще немає, але найближчим часом збираються відкрити центр для тимчасового утримання після стерилізації, для якого вже зібрали кошти.

Зооволонтери намагаються робити все для того, щоб допомогти тваринам, адже серед них є й ті, хто потребує медичної допомоги.  У кожного з них своя історія життя, яка чіпляє за живе. Але завдяки своїм янголам-охоронцям вони знаходяться в безпеці.

«Степан жив по вулиці Пухова, в квартирі, але, очевидно, через те, що він дуже темпераментний і лагідний собака, його просто вивезли на Ниву в мороз», — голова ГО «Зоошанс» Марина Постол.

Життя безпритульних тварин тяжке, вони вештаються вулицями в пошуках їжі, а коли знаходять її – намагаються зачаїтися, щоб ніхто не відібрав, ховаються по підвалах щоб не замерзнути.

Перш ніж заводити чотирилапих друзів, добре подумайте, адже це не іграшка, з якою можна погратися, а потім викинути як непотрібну річ. Домашні улюбленці не пристосовані до вуличного життя, вони будуть приречені на голод і загибель.

Не кидайте їх, адже у ваших руках їхнє життя.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button