Суспільство (відео)

«Янголи спорту»: в Чернігові функціонує виставка пам’яті про спортсменів, які загинули за Україну (Відео)

Фотографії понад 250 українських спортсменів, які загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення, експонуються в Чернігівському художньому музеї ім. Ґалаґана в межах проєкту «Янголи спорту», ініціатором якого є Спортивний комітет України.

«Цей проєкт втілений у фотографіях із короткою інформацією.

Сьогодні тут налічується більш ніж 250 спортсменів і тренерів діючих. Тих, які лише закінчили кар’єру, які тренували вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, збірних команд України зокрема»,- Ніна Лемеш – голова відділення НОК Чернігівської області.

Із фотокарток до відвідувачів усміхаються чемпіони світу, Європи, багаторазові переможці національних першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Спортсмени, які були першому на професійному олімпі та найкращими у своєму виді спорту. Та з початком повномасштабного вторгнення вони відклали улюблену справу на друге місце і стали на захист країни, активно волонтерили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові не розминулися дві автівки (Відеофакт)

«Важко дивитися на ці фото і важко усвідомлювати, що це люди, які представляли і Чернігівщину, і Україну на спортивних аренах, та, на жаль, змушені були змінити спортивну амуніцію на військовий одяг і захищати нашу Україну»,- Ніна Лемеш – голова відділення НОК Чернігівської області.

Експозиція виставки містить світлини та розповіді про спортсменів Чернігівщини, які віддали своє життя за Україну: тренер Сергій Ткаченко, боксери Юрій Ворона та Ярослав Рудич, кікбоксер Євген Звонок. За кожним із них стоїть історія героїчної оборони рідної країни.

«Він пішов добровільно в тероборону, а 3 березня він загинув під завалами 18-ї школи. 

Він залишиться в пам’яті всіх, хто його знав. Ввічливий, мужній, справжній чоловік, кращий друг і товариш»,- Світлана Махлюк – мати загиблого Євгена Звонка.

Пам’ять про кожного з них живе доти, доки ми про них пам’ятаємо. Експозицію може відвідати кожен – у робочі години художнього музею ім. Ґалаґана. Вхід безкоштовний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button