Суспільство (відео)

«Ясно все»: чернігівський дует написав пісню та зняв кліп про повномасштабне вторгнення (Відео)

«Ясно все» – назва композиції, написаної чернігівським дуетом. Переживаючи жахіття бомбардувань рідного міста, виконавці зрозуміли: про це треба кричати на весь світ.

«Застала всі ці події з самого початку. Я була в Чернігові. 7 березня я евакуювалася з Чернігова. Перебувала за кордоном. Потім приїхала додому і все, що боліло, так народився текст пісні, а вже потім я звернулася до Артура і ми разом зробили це повноцінною піснею», – Наталія Случук та Артур Атрощенко, дует «Nata Kalina».

«Коли Наташа була в Польщі, ми спілкувалися з нею… що вона хоче написати пісню про наше місто. Після повномасштабного вторгнення ми хотіли показати руйнування, яких зазнало наше місто. Це ми показали за допомогою пісні та за допомогою кліпу», – Артур Атрощенко – учасник дуету «Nata Kalina».

Текст Наталія писала, відштовхуючись від власних почуттів. Ті новини, які щодня читала жінка, стали для неї поштовхом до головної теми пісні, яка червоною ниткою протягнута через усю пісню. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові експонують інформативний фрагмент літака, збитого над Черніговом (Фото)

«Коли я гортала новини і вкотре вбили, зґвалтували, вкрали. Гортала ці новини і думала «з цими людьми все ясно», в них нічого нема в душах. Вони так безжалісно вторглися на нашу територію, в наші сім’ї, хати, повиносили все наше майно. Тому з ними «все ясно», – Наталія Случук – учасниця дуету «Nata Kalina».

На зйомки кліпу дует витратив два дні. Серед локацій – розбомблені будинки в Чернігові і село Ягідне. Кожна зйомка давалась пані Наталії складно – морально тиснуло все, що вони бачили навколо. Утім, група продовжувала роботу.

«Дуже складно було знімати цей кліп. Для людини, яка пережила цей страх, це страшний відбиток у пам’яті. Я назавжди запам’ятаю цей страх сирен, літаків і вибухів», – Наталія Случук – учасниця дуету «Nata Kalina».

Зараз композиція доступна на всіх майданчиках. Її активне прослуховування – шанс вивести пісню в топи та домогтися того, аби чернігівських виконавців почули та побачили у світі.

«Наша робота – маленька краплинка. Якщо всі робитимуть усе можливе від себе, щоб на увесь світ заявити про ці жахливі події. І тоді, можливо, підтримка від Європи та світу буде ще сильнішою», – Артур Атрощенко – учасник дуету «Nata Kalina».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко
Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button