Суспільство (відео)

Юридичний колапс: у Мрині громада може втратити адмінбудівлю сільської ради (Відео)

Мринська сільська рада може втратити своє адміністративне приміщення. Через це наприкінці минулого тижня там провели збори жителів громади. За словами голови громади Людмили Борисової, до неї звернувся житель Києва Олександр Якубець, пред’явивши право власності на їхню будівлю.

«У нас виникла така проблема. Наприкінці року ми дізналися, що адміністративне приміщення, в якому розташовується сільська рада, належить приватній особі. Тобто воно в грудні минулого року перейшло в приватну власність»,- Людмила Борисова, голова Мринської громади.

Процедура переходу адмінбудівлі розпочалася ще в 2019 році. Керівництво Мринської громади видало майновий сертифікат пану Якубцю. Того ж року він звернувся до представників колишнього КСП «Україна» з проханням за рахунок майнового паю виділити у власність майно.

«На основі свідоцтва виділити Якубцю Олександру Миколайовичу у власність, за рахунок майнового паю, адмінприміщення, 4/5 за невитребувані майнові паї, вартістю 61 тисяча 860 гривень. Отак набув права власності»,- Людмила Борисова, голова Мринської громади.

На зборах люди звинуватили тогочасного виконувача обов’язків голови громади Ніну Сіренко в недбайливому виконанні своїх обов’язків, що й призвело до прецеденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мринської громади на Чернігівщині приватні особи хочуть відібрати приміщення сільради

«Чому ж ви тоді, виписуючи оті сертифікати, не сказали «А що ж це таке?» Давайте ухвалимо рішення призупинити видачу сертифікатів і викупимо. Сільська рада могла викупити ці сертифікати».

У відповідь екскерівниця заявила, що не знала про те, що «приватизуватимуть» саме приміщення сільської ради.

«Ви хоч підозрювали, що йдеться про сільську раду. – Ні. Ні. За адмінбудівлю взагалі не йшлося. Ми повинні були наприкінці цього року купити цю будівлю»,- Ніна Сіренко, в.о. голови Мринської громади в 2019 році.

Тепер новий власник пропонує викупити приміщення за ціною вищою, аніж його могли придбати безпосередньо в правонаступника КСП.

Тому, зважаючи на те, що раніше приміщення належало до соціальної сфери, яка не підлягала розпаюванню, і дивним чином зникло з цього списку, присутні вирішили подавати до суду, щоб довести: право власності набуте незаконно.

«І Боже упаси, здаватися і піти на такі пропозиції. Тільки через суд. Іти до кінця.

Хто коли що брав, нехай вирішує суд. Оскаржувати в судовому порядку рішення про державну реєстрацію прав і всі вихідні документи, які привели до надання права власності на адмінприміщення.

Хто за цю пропозицію, просимо голосувати. Хто проти? Хто утримався? Немає»,- Людмила Борисова, голова Мринської громади.

Допомогу в юридичному супроводі з цього питання пообіцяв депутат Чернігівської обласної ради Сергій Баришовець.

«Ми надамо юристів і будемо допомагати у веденні цього позову. Вам треба визначитися»,- Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Щодо сьогоднішнього власника будівлі Олександра Якубця, то він на збори жителів громади не приїхав, а по телефону на цей час відмовився давати будь-які коментарі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button