Суспільство

У Мринської громади на Чернігівщині приватні особи хочуть відібрати приміщення сільради

У селі Мрин, що є центром однойменної громади, у п’ятницю, 15 січня, відбулися збори жителів, на яких обговорювали можливу втрату приміщення сільської ради.

Так, наприкінці минулого року, кілька тижнів тому, до громади надійшло звернення від мешканця Києва, який є офіційним власником цієї будівлі, отриманої за майнові паї колишнього місцевого КСП ще позаторік, у 2019-му. А «допомогли» йому в цьому представники минулого керівництва громади та керівництво місцевої агрофірми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині реорганізують 17 райдержадміністрацій

За словами голови громади Людмили Борисової, новоявлені власники пропонують або платити 17 тисяч гривень оренди на місяць, або викупити будівлю за більш ніж 600 тисяч гривень, що вдесятеро перевищує ринкову вартість, або звільняти будівлю.

За припущеннями місцевих жителів, така «приватизація» є незаконною, адже ще в 2013-му були підтасовані збори пайовиків, що вивели об’єкт сільради з будівель соціальної сфери, які не підлягають приватизації.

У підсумку на зборах громади люди вирішили доручити керівництву громади подавати до суду та відстоювати майно Мринської громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button