Суспільство (відео)

За гуманну війну з безпритульними тваринами чернігівці заплатять мільйони (Відео)

Вакцинація, медична допомога й тимчасовий прихисток — усім цим незабаром будуть забезпечені безпритульні тварини нашого міста.

Чернігівська влада нарешті запустила процес створення притулку для «чотирилапих безхатьків». На жаль, такої підтримки ніяк не дочекаються домашні улюбленці, умови вигулу й дозвілля яких можуть тільки бажати кращого.

Про будівництво притулку для бездомних тварин і створення умов для вигулу домашніх улюбленців розповідає секретар чернігівської міської ради Віктор Бистров.

«Домашні улюбленці і взагалі безпритульні тварини — це проблема для будь-якого великого міста. І для міста Чернігова також. На жаль, на це не так вчасно реагували, тому що не було відповідного фінансового ресурсу.

Проектна документація на притулок була розроблена в 2015 році і навіть був проведений тендер. Але нова влада провела новий тендер. Є новий переможець, на жаль, не чернігівський.

Цього року буде побудовано притулок для безпритульних тварин. В теорії, це буде приміщення, яке забезпечить перебування у ньому до 180 тварин одночасно, яким будуть робити стерилізацію, вакцинацію і надавати певну першочергову медичну допомогу.

Це по-сучасному, так роблять усі країни. У Чернігові, на жаль, цього не було. Зараз я впевнений, разом із громадськими активістами ми будемо здійснювати контроль за його діяльністю. Тому що уже кажуть, що в деяких притулках інших міст знущаються над тваринами.

Сам притулок буде побудований цього року, а почне функціонувати вже з наступного.

Попередньо на його утримання буде виділено 1.8 млн. гривень на рік. Це в стільки він обійдеться жителям Чернігова. В перший рік – сума сягне 3 млн., але, я думаю, вона буде коригуватися, оскільки закуповуватиметься обладнання, а воно, можливо, не все потрібне.

Стосовно вигулу тварин. По-перше, повинна бути культура. Тобто, теоретично, великі собаки повинні вигулюватися у намордниках, на ошийнику, але це не робиться.

Друге. У нас у місті немає майданчиків, обладнаних для вигулу або тренування тварин. Я особисто, ще в 2015 році, пропонував ідею створення таких майданчиків на ЗАЗі, в парку відпочинку, на Масанах, Ялівщині тощо. Однак ідею мешканці підтримали не зовсім активно. Тому вона не набрала відповідної кількості голосів».

Ще статті по темі

Back to top button