Суспільство (відео)

Задокументувати воєнні щоденники: в Чернігові планують зібрати спогади людей, які бачили війну (Відео)

Люди творять історію. Так українці зараз пишуть новітню історію своєї країни, в якій не буде місця брехні та маніпуляціям. Саме тому надважливо вже зараз почати працювати над заповненням воєнних сторінок у книжці під назвою «Незалежна Україна». Щоб зібрати й опублікувати матеріали з описами воєнних подій на території нашої області, в туристично-інформаційному центрі зібралися чернігівські історики, журналісти, краєзнавці та громадські діячі.

«Перша, на мою думку, публічна зустріч людей невипадкових. Людей, які реально переживають усі ці події, що трапилися в історії нашого міста, краю, країни та намагаються задокументувати все, що ми переживаємо. Йдеться про необхідність фіксації вражень людей, які це переживають. Аби згодом створити адекватну історію цієї війни на теренах нашої області»,- Олександр Коваленко – директор Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть колаборанта: міняв горілку на російську тушонку

Під час активних бойових дій чимало українців вели власні щоденники, в яких описували всі пережиті події. За слова пана Олександра, такі записи – надважливі історичні документи.

«Наше завдання – виявити максимальну кількість неопублікованих досі подібних записів. Це надзвичайно цінні історичні документи. До таких документів належать спогади, ба навіть листування»,- Олександр Коваленко – директор Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського.

Ця зустріч була першою, та учасники впевнені – збиратися будуть ще не раз, адже документування згадок людей – важливий етап у написанні правдивої та різносторонньої історії України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button