Суспільство (відео)

Рокоссовського VS площа П’яти кутів: у Чернігові хочуть увіковічнити Левка Лук’яненка (Наживо)

Нещодавно пішов з життя Герой України, дисидент, видатний борець за незалежність нашої держави Левко Лук’яненко. Жителі Чернігова хочуть увіковічнити пам’ять нашого земляка в назві вулиці.

Громадськість пропонує перейменувати вулицю Рокоссовського, на якій певний час жив діяч, його іменем.

Утім, через це розгортаються неабиякі топонімічні баталії – Чернігівська міська рада в особі міського голови Владислава Атрошенка не хоче перейменовувати вулицю Рокоссовського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Левко Лук’яненко: найяскравіші цитати українського дисидента

Натомість, влада пропонує перейменувати площу П’яти кутів, якої юридично навіть не існує, на площу Левка Лук’яненка. Озвучували також інші варіанти – перейменувати вулицю Московську, або площу Дружби народів. Про це і піде мова у прямому ефірі на ЧЕline.

Гість студії – голова Деснянської районної у місті Чернігові ради Володимир Грецький. Якщо у вас є запитання, або ж свої думки на дану тему – залишайте їх у коментарях.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Оставьте улицу Рокоссовского !
    Это бред и полнейший нонсенс называть улицы политическими деятелями.
    Сегодня назовем Лукьяненко, завтра переименовывать будем?!
    Сколько уже можно! На всех углах кричат о том, что наследие СССР это ужасно, а сами поступаете таким же образом. Только вместо социализма навязываете и воплощаете в жизнь нацизм. Самый настоящий.
    Сделайте подземные переходы, уберите булыжники и щебень с детских площадок, так нет — самая большая проблема — переименовать одну из центральных улиц. А в какую копеечку это все выльется?? Зачем об этом думать-то? То, что по тротуару на улице Рокоссовского нельзя пройти ВТОРОЙ месяц — всё в камнях — этого никого не волнует. Ни к аптеке подойти, ни к остановке, как засыпали, так и лежат булыжники, а переименовать улицу, так это с радостью.
    Люди, займитесь своей работой, а не морочьте голову населению города!

  2. А навіщо щось перейменовувати? Будьте креативнішими-створіть музей! Хай там буде експозиція і про нього, і про шлях України до незалежності. Можна буде дітей водити на виховні години з патріотичного виховання. Це хоть корисно буде…

Back to top button