Суспільство (відео)

Залишаються в Чернігові, відбудовують корпуси та набирають студентів: як «Чернігівська політехніка» оговтується після обстрілів (Відео)

Освічена українська молодь, яка будуватиме майбутнє України і в прямому, і в переносному значенні. Що може бути страшніше для росії? Саме через свій звірячий страх росіяни обстрілюють наші університети ракетами, рівняючи їх із землею.

Під час активних бойових дій у Чернігівській області московити вкотре довели всьому світу, як сильно бояться освіти. Вони обстріляли «Чернігівську політехніку».

«З самого початку активних бойових дій на території нашої області, нашого міста університет опинився в епіцентрі постійних обстрілів, бомбардувань, зокрема й авіабомбардувань. На території університету було скинуто п’ять бомб, дві – прямі влучення. Це спортивна зала та приміщення для зберігання будівельних матеріалів, яке повністю знищене»,- Олег Новомлинець – ректор Національного університету «Чернігівська політехніка».

Зараз у спортивній залі активно тривають роботи з відбудови. Та в перші дні після обстрілу вона мала такий вигляд.

А ось це, наприклад, нова лекційна аудиторія. Її готували до урочистого відкриття, до першої зустрічі зі студентами та перших лекцій. Утім, росіяни вирішили «звільнити» її від цього.

Майже кожне приміщення університету постраждало: повилітали вікна, на стінах – сліди від уламків, розсипалася стеля.

«І в принципі повністю були зруйновані всі вікна в 1-4 корпусі, це те, що стосується Шевченка, 95, плюс також постраждали й інші наші корпуси, зокрема на Білова, на Стрілецькій і на Козацькій»,- Олег Новомлинець – ректор Національного університету «Чернігівська політехніка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після деокупації Сумщини та Чернігівщини росія здійснила 900 обстрілів прикордоння цих областей (Відео)

Роботи справді багато. Утім, очне навчання в університеті планують розпочати з жовтня, а отже до цього часу треба встигнути все відновити. Та ніхто в успіху не сумнівається, адже зараз за роботу взялася вся університетська родина – від студента до ректора.

«На сьогодні багато чого вже зроблено, в нас є план відбудови і ми плануємо до початку жовтня встановити нові вікна, відновити систему опалення, завдяки допомозі партнерів по всій Україні, завдяки підтримці закордонних партнерів. Завдяки нашим викладачам, студентам. Щодня всі працюють і всі докладають максимальних зусиль, аби зробити університет ще кращим»,- Олег Новомлинець – ректор Національного університету «Чернігівська політехніка».

У повноцінне відновлення університету вірять і абітурієнти. Адже приймальна комісія не відчуває суттєвого спаду зацікавленості майбутніх першокурсників.

«На цьому етапі ми загалом різниці не відчуваємо. Багато звернень, люди приходять, у когось є проблеми з відкриттям кабінетів, хтось приходить на консультацію, комусь не вдається відкривати кабінети – ми допомагаємо. Тобто потік постійно йде і він не менший, ніж упродовж минулих років»,- Андрій Ярошенко – відповідальний секретар приймальної комісії Національного університету «Чернігівська політехніка».

Скидаючи бомби на цей університет, оркостанці, напевне, думали, що ми залишимо все як є, та такий варіант не для українців.

«Чернігівській політехніці» дісталося, але на сьогодні університет працює, університет розташований у Чернігові, хоч би хто що казав»,- Олег Новомлинець – ректор Національного університету «Чернігівська політехніка».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button