Суспільство (відео)

Не вийшли з російського ринку: чи звертають чернігівці увагу на виробників (Відео)

Від початку повномасштабного російського вторгнення сотні компаній вийшли з ринку країни-агресора, зачинили свої магазини та представництва. На жаль, є й такі, що не припинили співпрацю з рашистами. Аби відстежувати ці компанії, волонтери та небайдужі створили моніторингові ініціативи. Це сайти та телеграм-боти.

Одна з найбільших ініціатив – https://leave-russia.org/uk, тут перелік оновлюється щоденно. Також є зручний телеграм-бот – Boycott russia, – у який можна ввести назву бренду або товару і він покаже, чи припинила ця компанія бізнес у росії.

Ми поцікавилися в чернігівців, чи звертають вони увагу, вибираючи товари в супермаркеті, на те, звідки походить компанія і чи припинила вона свою діяльність у росії?

Так, відстежуємо, якщо не помиляюсь, є навіть чат-бот, де можна відстежити, яка продукція та марки ще не повиходили з російського ринку. Тому трошки стежимо, але не завжди це вдається.

Так, відстежую, товарів із росії та білорусі не купую. Є косметичні товари на полицях у наших магазинах, але я такі принципово не купую.

Якщо це явно не наш якийсь виробник, хоча я давно таких і не бачив. Ось останнім часом чув про Bonduelle, що вона дотична, я вважаю, що наш виробник «Чумак» значно кращий. А так загалом звертаю увагу.

Звертаємо увагу і дивимося, щоб штрихкод 48, щоб була наша українська продукція, бо вона таки найкраща. І хліб, і булочки. Я вважаю, що саме російського вже немає. Я читала, що продукцію Greenfield прибрали з супермаркетів, бо вони працювали там із російськими компаніями. Більше новин таких не зустрічала, але відстежую.

Так, звертаю. Російського не купую. Продукцію корпорації Nestle також не купую. Ми взагалі більше орієнтуємося саме на українські товари і своїх чернігівських виробників підтримуємо.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button