Суспільство (відео)

Заручники калюжі: чернігівці потерпають від бездіяльності комунальників (Відео)

—  У мене колеса по багнюці от …я буксую просто. В мене візок 23 кг плюс дві дитини — 15 кг. Тож 40 кг мені треба якось пробуксувати, — Жанна Міскун, мешканка району.

Звичайний похід до крамниці для молодої мами Жанни Міскун після народження малюків став непростим завданням. Аби дістатися супермаркету, жінці необхідно подолати неабияку перешкоду – величезну калюжу посеред дороги.

— Щоб мені дійти до магазину, я обійти ніде не можу, там приватний сектор — це близько 500 метрів, щоб дійти до АТБ. Хоча там майже така ж калюжа. Єдиний вихід – через Технологічний пройти, але це ще кілометр, — Жанна Міскун.

Величезні ями на дорозі по вулиці Рокосовского, 17 – давній головний біль мешканців району.

— Тут нема ні ліхтаря, ти не бачиш ввечері, чи ти в калюжу йдеш, чи в багнюку, іншого варіанту немає. Прохідність величезна, хтось за дерево тримається, була трава під будинком – тепер усе витоптали, — Жанна Міскун.

— Я на машині постійно чіпляю днищем усі ці бугри величезні, — Ірина Акуленко.

— Влітку вона не підсихає, взимку вона замерзає, восени бруд – з дощечки на цеглинку перестрибуєш, десь упав, спіткнувся, називаємо ми всі цю дорогу «дорогою життя», — Тетяна Міскун.

Найактивніші мешканці району вже створювали петиції, аби влада звернула увагу на цю проблему. Звертались і до управління ЖКГ, і до мера міста.

— Оце звернення підписане мешканцями будинків, усього 88 підписів. Я його особисто відвезла на Шевченка, 9, і ось мені прийшла відповідь. У 2016 році на ці цілі гроші не передбачені.

Для часткового вирішення питання доручено комунальному підприємству в межах передбачених коштів провести поточні роботи з ремонту проїзду. Відповідь мені прийшла 16 березня. Тобто ми все літо чекали, щоб цю проблему якось усунули, — Ірина Акуленко.

— Нас забули, ми живемо тут як на острові, тут цивілізація, по цей бік – село, —  Тетяна Міскун.

На ремонт прибудинкових територій у 2016 році з міського бюджету чотирьом ЖЕКам виділили по мільйону 185 тисяч гривень і півтора мільйона управлінню ЖКГ. Чернігівці, в свою чергу, вважають, що ці гроші комунальники використали не надто ефективно.

— Поряд 500 метрів зробили нову дорогу, там лежав асфальт, так, він був не ідеальний, але ж він лежав. А на таку величезну проблему коштів не вистачає, — Жанна Міскун.

Це відео ми відзняли ще тиждень тому, але поки «зловили» начальника ЖКГ Ярослава Куца, аби отримати коментар із цього приводу, випав сніг і калюжа підмерзла. Та навіть це не рятує ситуації. Головний комунальник міста пообіцяв проблему вирішити наступного року, уточнивши, що є одне «але»

— В разі, якщо наступного року будуть виділені кошти на прибудинкові дороги в тих об’ємах, у яких ми плануємо закінчити те, що почали робити від пр. Перемоги до дитячого садочка+ Рокосовського, 29 і вийдемо, закінчимо дорогу до магазину АТБ. Наступного року зробимо, але за умови, що виділять кошти, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

Чернігівці сподіваються, що на вирішення проблеми не одного десятка мешканців району влада гроші все ж таки знайде, а поки що, як і раніше, люди намагаються обійти калюжу, не забруднивши взуття.

Ще статті по темі

Back to top button