Суспільство (відео)

Земельні оборудки міської ради призвели до акції протесту (Відео)

Три головні вимоги до міської влади «Правий сектор» озвучив оригінальним методом. Щоб привернути увагу чиновників, вийшли перекрити дорогу. І хоч активісти чекали саме мера – до пікетувальників приїхав заступник міського голови. Йому оголосили свої вимоги. Попросили долучити представників «Правого сектору» до комісії, яка обстежує аварійні будинки. Та головною причиною пікету називають проблеми з виділенням земельних ділянок бійцям АТО. Так, переконують, показовим чиновницьким свавіллям стала оборудка із виділенням земельних ділянок у садовому товаристві «Грім-Віра».

«Хлопці не отримують земельних ділянок, а якщо отримують, то це якісь болота. Тому ми вирішили допомагати учасникам АТО і боротися тут», — говорить керівник матеріально-технічного забезпечення ГО «Правий сектор» Катерина Число.

Андрій Черненко тримає в руках офіційне звернення активістів «Правого сектора». І пояснює: на виділення землі нині мораторій. Та й вільних ділянок у межах міста немає.

«На сьогодні мораторій. Як дізнатися, хто більше воював, а хто – менше», — зауважує заступник чернігівського міського голови Андрій Черненко.

Поки що звернення активістів залишилося без відповіді. Та представники «Правого сектора» переконують: перекриття дороги – це лише перші кроки в боротьбі. Відстоюватимуть права бійців АТО, аж доки ті не отримають своїх законних земельних ділянок.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператори Дмитро Дриганов, 

Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button