Суспільство (відео)

«Земельні пільги – це порятунок чернігівців», – Бистров (Відео)

На минулому засіданні сесії Чернігівської міської ради депутати проголосували за проект рішення «Про надання додаткових пільг зі сплати земельного податку у 2016 році».

Про значення цього документа спеціально для ЧЕline розповів секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров.

«Я був ініціатором проекту рішень щодо пільг фізособам. На жаль, документ вийшов незрозумілий для багатьох громадян. Коли громадяни отримують від міської ради і податкової документ та бачать там велику суму, не всі розуміють, що їм треба звернутися до податкової. І якщо вони отримують субсидії, то їм буде якась пільга – 50 % на півроку. Таку пільгу надали депутати.

Я хотів надати ширшу. Упевнений, що ми повертатимемося до цього питання. На сесії прийнято рішення щодо юросіб. Я теж був одним із ініціаторів. Земельний податок і інфляція призвели до того, що люди, які у власності мають земельну ділянку, почали сплачувати за землю у 3-4 рази більше – на 400 % більше. Це ненормально.

Ми повинні йти назустріч нашим підприємствам. Зекономлені кошти підприємці вкладуть у модернізацію, в нові робочі місця. Вважаю, що це дуже важливе рішення і добре, що ми його прийняли».

Ще статті по темі

Back to top button