Суспільство (відео)

«Жінки за розвиток»: у Киїнській громаді Чернігівщини функціонує жіноча спілка (Відео)

У Киїнській громаді, що на Чернігівщині, вже понад рік діє громадська організація, заснована активними жінками громади. Її назва – «Жінки за розвиток», а основна мета діяльності – допомагати місцевим жінкам та якісно покращувати життя в громаді.

«Ідея створення громадської організації з’явилася, коли голова сільської ради Андрій Головач запросив нас на зустріч, яку організовувала асоціація «Демократичний розвиток». За результатами цієї зустрічі було ухвалено рішення про створення жіночої громадської організації», — Марія Меньок – голова ГО «Жінки за розвиток».

«Найбільший акцент ми робимо на створенні комфортних умов для проживання, навчання, дозвілля. Саме в цьому напрямі ми працюємо та створюємо дитячі майданчики, простори для перебування як дітей, так і дорослих. Психологічній підтримці приділяємо велику увагу», — Віталія Артюх – членкиня ГО «Жінки за розвиток».

Від перших днів заснування громадської організації її учасниці розпочали активну діяльність: працювали над вивченням запитів суспільства, аналізували потреби громади та налаштовували взаємодію з іншими активними громадськими організаціями.

Наразі громадська організація «Жінки за розвиток» продовжує свою діяльність. Основні сили зараз спрямовані на допомогу жінкам і дітям, які постраждали внаслідок війни, а також на розвиток соціальної сфери в громаді.

«Відгуки є, вони різні: як позитивні, так і негативні. Позитивних більше, звісно, адже залучаються діти та жінки у великих кількостях. Загалом ми весь час працюємо на покращення, тож позитивних більше», — Віталія Артюх – членкиня ГО «Жінки за розвиток».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Журналістський матеріал підготовлено у співпраці з ГО «Асоціація демократичного розвитку» в межах реалізації проєкту «Активні й спроможні: діяльність жіночих громадських організацій Чернігівщини як реагування на вимоги часу», що підтриманий Українським Жіночим Фондом.

Відповідальність за зміст інформації несе ГО «Асоціація демократичного розвитку». Представлена інформація не завжди відображає погляди УЖФ.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button